Recepten

Vegetarische Ramen Noedelsoep met Quorn Filets

Met deze heerlijke ramen noedelsoep zet je eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Per portie 4

15 mins

Makkelijk

340 kcal
(Per portie)

20 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarische Roerbakreepjes Gekruid

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 2 pakjes Quorn Vegetarische Roerbakreepjes Gekruid
  • 2 eetlepels olie
  • 225 g shiitakes (zonder steel), in plakjes gesneden
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
  • 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • een snufje kristalsuiker
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 4 pakjes ramen (Japanse noedels)
  • 2 zachtgekookte eieren, gehalveerd
  • 155 g gekookte, geschilde edamamebonen
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 blad nori (gedroogd zeewier), geroosterd en in stukjes gescheurd

Recept

  1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de shiitakes, uien, knoflook en gember met zout en peper zo'n 3 tot 5 minuten of tot ze zacht zijn. Roer regelmatig. Roer de sojasaus, mirin en suiker erdoorheen en laat het 1 minuut staan. Voeg de bouillon toe en laat het koken. Zet het vuur laag en laat het 5 tot 7 minuten sudderen of tot de bouillon genoeg aroma en smaak heeft.
  2. Maak ondertussen de Quorn filetreepjes klaar volgens de instructies op de verpakking. Kook de noedels 1 tot 2 minuten in een pan met kokend water of tot ze zacht zijn. Giet de noedels af en doe ze in 4 grote soepkommen.
  3. Schep de bouillon over de noedels heen. Strooi de filetreepjes, eieren, edamamebonen, bosuitjes en nori eroverheen.

Tips:

  • Je kunt de groentebouillon ook vervangen door champignonbouillon.
  • Probeer in plaats van ei ook eens stukjes avocado.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (33)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review