Loading
Recepten

Vegetarische Wellington met Quorn fijngehakt

Probeer deze heerlijke variant op een warme winterklassieker, een vegetarische Wellington met Quorn fijngehakt.

Per portie 6

50 mins

Een uitdaging

557 kcal
(Per portie)

28 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • 350 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g champignons, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 g eekhoorntjesbrood, fijngehakt en toegevoegd aan de groentebouillon om te hydrateren
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • ¼ tl chilivlokken
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 100 g vers broodkruim
  • 1 ei, geklopt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 x blok bladerdeeg van 500 g
  • 1 ei, geklopt om het deeg te bestrijken

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/400°F/Gasstand 6
  2. Verhit de olie in een grote pan en stoof de uien 5 minuten tot ze zacht maar niet goudbruin zijn. Voeg de knoflook en de champignons toe en laat nog 5 minuten verder garen. Doe er de groentebouillon, het eekhoorntjesbrood en de witte wijn bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen tot de vloeistof tot de helft is ingekookt. Voeg de room en de chilivlokken toe en laat de vloeistof opnieuw tot de helft inkoken. Kruid met zout en zwarte peper. Haal de pan van het vuur.
  3. Roer er het Quorn fijngehakt, het broodkruim, het ei en de peterselie door.
  4. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik en schep het Quorn fijngehakt voorzichtig in het midden van het deeg. Vouw de verste rand van het deeg over het gehaktmengsel naar je toe en rol het deeg op. Blijf voorzichtig verder rollen tot het deeg het gehakt volledig bedekt en je de rand van het deeg onder de rol kunt stoppen. Vouw de buitenste randen van de rol naar binnen om de uiteinden af te dichten en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de rol royaal met het geklopte ei en laat ze ongeveer 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin bakken.

Serveer de Quorn vegetarische Wellington met seizoensgroenten en een rijke saus met salie, cider of madera.

De gehaktvulling kan van tevoren worden gemaakt en tot gebruik in de koelkast worden bewaard.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review