Recepten

Zelfgemaakte Flespompoen-Saucijzenbroodjes met Quorn Fijngehakt

Leer met ons recept je eigen Flespompoen-Saucijzenbroodjes maken met Quorn Fijngehakt. Het ideale hapje voor tijdens de feestdagen.

Per portie 20

60 mins

Een uitdaging

243 kcal
(Per portie)

15 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 500 g flespompoen, geschild, pitten verwijderd en in dikke plakken gesneden
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels gedroogde salie
  • Een snufje gemalen kruidnagel, naar smaak
  • 50 g vegetarische harde kaas, geraspt
  • 1 groot ei, geklopt
  • Bloem, om te bestuiven
  • 2 pakjes bladerdeeg

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 5.
  2. Verdeel de flespompoen gelijkmatig over een bakblik. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, strooi de chilivlokken erover en breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de flespompoen goed bedekt is met olijfolie en rooster 35 minuten in de oven tot de flespompoen zacht is. Pureer 20 seconden in de blender of keukenmachine.
  3. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 7 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook, salie en gemalen kruidnagel toe en bak nog 3 minuten. Zet daarna opzij.
  4. Meng de pompoen met de Quorn Fijngehakt, de kaas en het uimengsel. Roer de helft van het geklopte ei erdoor.
  5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik, 20 cm breed en 45 cm lang. Snijd door de helft.
  6. Bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg met een beetje van het geklopte ei. Verdeel de saucijzenvulling over de lengte, vouw het deeg om en duw de uiteinden dicht. Gebruik je vingers of een vork om een mooi randje te creëren.
  7. Snijd in hapklare stukjes. Bestrijk met de rest van het geklopte ei en bak 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

TIP: serveer met cranberrysaus of een rijke uienjus.

Serveersuggestie: dit recept is ook geschikt als kleine maaltijd. Maak envelopjes of gevlochten bladerdeeg en bak 30 minuten.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review