Loading
Recepten

Zelfgemaakte Glutenvrije Pizza met Quorn Vegetarische Stukjes

Het water loopt je in de mond van deze heerlijke pizza met Quorn Vegetarische Stukjes, goudbruin gebakken in chilivlokken, oregano en knoflook en gecombineerd met dungesneden paprika's, zwarte olijven en verse basilicum. Glutenvrij en een lust voor het oog. Hoe verleidelijk wil je het hebben?

Per portie 4

30 mins

Een uitdaging

459 kcal
(Per portie)

31 g of vet

Glutenvrij

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 150 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • ½ oranje paprika, dun gesneden
  • ½ gele paprika, dun gesneden
  • 1 eetlepel zwarte olijven, gehalveerd
  • 50 g geraspte kaas of vegetarische mozzarella, in stukken
  • Basilicumblaadjes, in stukjes
Ingrediënten voor de pizzabodem
  • 250 g glutenvrije bloem
  • 2 theelepels Xanthaangom
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 50 g boter
  • 75 g kaas, geraspt
  • 2 eetlepels gesneden verse bieslook, optioneel
  • 200 ml melk
Ingrediënten voor de Tomatensaus
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 60 ml groentebouillon
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • Bosje verse basilicum, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Zeef voor de pizzabodem de bloem, Xanthaangom en bakpoeder in een kom. Kneed de boter erdoor en roer vervolgens de kaas en bieslook erdoor. Voeg beetje bij beetje de melk toe zodat er een mooi deeg ontstaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht en kneed nog een minuutje door. Dek het deeg af met huishoudfolie en zet het apart.
  3. Doe de chilivlokken, oregano, zout, zwarte peper en knoflook in een kom en roer de Vegetarische Stukjes door dit mengsel zodat alle Stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Quorn Stukjes in 4 tot 5 minuten goudbruin. Haal de Stukjes van het vuur en zet ze apart.
  5. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan en voeg de ui en paprika toe.
  6. Combineer voor de tomatensaus alle ingrediënten en roer alles goed door.
  7. Maak van het deeg twee ballen. Rol elke bal uit tot een ronde plak van 1 cm dik. Besmeer met olie, verdeel de tomatensaus erover en leg vervolgens de uien, paprika, Quorn Stukjes en olijven erop. Bestrooi met geraspte kaas of stukjes mozzarella en basilicumblaadjes. Bak de pizza's vervolgens in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (35)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review