Recepten

Zomerse taco's met Fish-Free Sticks

Breng de zomer in huis met dit smaakvolle en kleurrijke recept. Het zoete van de mangosalsa en de knapperigheid van de koolsla vormen een combinatie om je vingers bij af te likken!

Per portie 4

50 mins

Kost wat moeite

350 kcal
(Per portie)

10,9 g of vet

Veganistisch

Gemaakt met Quorn Fish-Free Sticks

Bron van vezels
Geen soja
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • Voor de knapperige koolsalade:
  • 50 g rode kool, in stukjes gesneden
  • 50 g witte kool, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel Sriracha (chilisaus)
  • Voor de mangosalsa:
  • 100 g rijpe mango, ontschild en in kleine blokjes gesneden
  • ½ Avocado, ontschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden
  • 1 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 grote rode chilipeper
  • Schil van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • Voor de vegan koriander-yoghurtdressing
  • 150 g ongezoete vegan yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 10g koriander, zonder steeltjes, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Om te serveren:
  • 16 Fish-Free Sticks
  • 8 zachte maistacos
  • Een handje fijngehakte koriander
  • Jalapeños, in stukjes gesneden
  • Waterkers ter garnering

Recept

  1. Haal de Quorn Fish-Free Sticks uit de verpakking en bak ze volgens de intstructies.
  2. Bereid in de tussentijd de knapperige salade door alle ingrediënten in een kom te mixen. Zet de kom even apart. Doe hetzelfde met de mangosalsa, in een aparte kom.
  3. Maak de vegan koriander-yoghurtdressing door de koriander en het limoensap toe te voegen aan de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg voor het serveren de zachte taco's een voor een in een koekenpak en bak ze 5-10 seconden aan iedere kant. Leg ze als ze opgewarmd zijn op een snijplank. Bedek ze met een theedoek om ze warm te houden, terwijl je de taco's begint te vullen. Om te serveren leg je een eetlepel van de koolsalade op iedere taco, gevolgd door een eetlepel salsa, 2 Quorn Fish-Free Sticks, fijngehakte koriander, stukjes jalapeños, kruiden en besprenkel met de koriander-yoghurtdressing.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review