Skip to main content
  1. Home
  2. Bedrijf

Het verhaal van Quorn Foods is het verhaal van een revolutie in de manier waarop we eten.

Een revolutie die ook vandaag nog voortduurt, doordat we nieuwe vleesvrije maaltijden blijven ontwikkelen die goed zijn voor onszelf en voor onze planeet.

Het begon allemaal in de jaren ’60.

Met één man en zijn visie om de wereld te beschermen. Voedseltekorten waren een serieus probleem en de wereldbevolking groeide snel. Lord Rank zag in dat er iets moest gebeuren, greep in en zette zijn wetenschappers aan het werk.

Conventionele boerenbedrijven konden de vraag niet bijhouden en dus zocht Rank naar een alternatief. Hij maakte het zijn missie om een nieuwe, duurzame bron van eiwitten te vinden. En nadat hij meer dan 3000 bodemmonsters van over de hele wereld had geanalyseerd, kwam zijn eureka-moment toen hij een micro-organisme uit de schimmelfamilie ontdekte, genaamd Fusarium venenatum.

En hij bleef doorgaan, totdat we het perfecte recept vonden; voor de mensen en voor onze planeet.

We nemen een klein zakje Fusarium en door middel van een fermentatieproces, dat we sinds de begindagen verder verfijnd hebben, laten we het een aantal dagen groeien in onze vergisters voordat we het oogsten.

De Fusarium venenatum zet koolhydraten om in eiwitten, met als resultaat ‘mycoproteïne’: een eiwitrijke, duurzame voedingsbron vol vezels, laag in verzadigde vetten en zonder cholesterol. Daarom is mycoproteïne zeer voedzaam.

En omdat we met minder dan een gram beginnen, die we laten uitgroeien tot 1500 ton mycoproteïne in elke fermentatiecyclus, is het uiterst duurzaam en milieuvriendelijk.

Vol vezels

Laag in verzadigde vetten

Geen cholesterol

Vleesvrij en fantastisch!

De ontdekking van Rank transformeerde het voedsel van miljoenen mensen - en de aantallen stijgen nog steeds. Door het eiwit van eieren aan de ingrediëntenmix toe te voegen (of plantaardige eiwitten voor ons veganistische assortiment) en het daarna te stomen en te bevriezen, creëren we een textuur die veel lijkt op die van kip. Vleesvrij en fantastisch.

Rank was zich heel goed bewust van het feit dat het succes van Quorn afhankelijk was van de heerlijke smaak en vanaf het eerste begin zijn we bezig geweest om nieuwe overheerlijke recepten te bedenken. Quorn neemt smaken gemakkelijk op, dus door verschillende combinaties van kruiden en specerijen toe te voegen kunnen we een breed en heerlijk assortiment creëren, met voor ieder wat wils.

Producten zoals Quorn zijn laag in verzadigde vetten, rijk aan vezels en een veelzijdige, gezonde en heerlijke maaltijdoptie. Naast mycoproteïne bevatten onze Quorn producten ook diverse andere natuurlijke ingrediënten om extra voedingsstoffen toe te voegen. Op deze manier lijkt het bij Quorn alsof je vlees eet, maar dan met veel minder impact op het milieu.

Heerlijke voeding als brandstof voor de toekomst

Kies je voor Quorn®, dan kies je voor het behoud van onze planeet. Voor de productie van Quorn Fijngehakt wordt 90% minder landbouwgrond gebruikt en 90% minder CO2 uitgestoten dan voor rundervlees. Het is heel simpel – hoe meer we ons bewust worden van wat we eten, hoe beter het is voor onze planeet.

Wist je dat?

Als je rundergehakt in één maaltijd verruilt voor Quorn Fijngehakt, bespaar je net zo veel op de uitstoot aan broeikasgassen als de hoeveelheid die nodig is om je telefoon 2 jaar lang op te laden.†[1][2]

Het waterverbruik voor Quorn fijngehakt is 10x kleiner dan dat van rundergehakt†[1]

Er is 90% minder land nodig voor de productie van Quorn Fijngehakt dan voor rundergehakt†[1]

Lord Rank ontketende een voedingsrevolutie, waarvan wij vandaag de dag nog steeds voortrekkers zijn.

Tegenwoordig genieten miljoenen mensen van een enorm gevarieerd aanbod aan maaltijden met Quorn: voor ontbijt, lunch, diner en voor onderweg. En we blijven Quorn steeds toegankelijker maken, door meer opties met Quorn te ontwikkelen voor consumenten over de hele wereld.

Ons doel is om de hele planeet op grote schaal te voeden. Het gaat niet zozeer om ‘vleesvrij’ of om ‘clean eating’ - het draait om het behoud van onze planeet.