Intolerantie

Kan ik intolerant zijn voor Quorn?

Quorn™ producten worden al meer dan 30 jaar gegeten en inmiddels zijn er bijna 3 miljard Quorn maaltijden geserveerd.

Quorn voedingsmiddelen kunnen echter allergenen bevatten, zoals eieren, melk en gluten. Dit wordt duidelijk aangegeven op de achterzijde van de verpakking in de lijst met ingrediënten en de allergie-adviezen.

Allergische reacties op producten met mycoproteïne komen slechts heel zeldzaam voor. Mycoproteïne™ behoort tot de schimmelfamilie (fusarium venenatum). Het is rijk aan eiwit en vezel, wat sommige mensen niet kunnen verdragen.

De Britse voedselautoriteit stelt dat “uit onderzoek blijkt dat tussen 1 op 100.000 tot 200.000 mensen er een reactie van krijgt” (Quorn™ producten).

Alle eiwitvoeding kan in potentie bij sommige consumenten een bijwerkingsreactie oproepen. Ongeveer een op de 200 mensen verdragen bijvoorbeeld geen soja.

Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.