Moderne Slavernij

We zijn een multinationaal voedingsmiddelenbedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van voedingsproducten worden gemaakt van mycoproteïne™, een voedzame en uitgebalanceerde bron van eiwit. We hebben wereldwijd aanvoerketens en erkennen dat moderne slavernij een ingewikkelde aanvoerketenkwestie is. Samen met onze klanten, leveranciers en medewerkers doen we er alles aan om mensenhandel en moderne slavernij te voorkomen binnen ons bedrijf en onze aanvoerketens. Wij houden onszelf en onze aanvoerketens aansprakelijk voor het voldoen aan de bepalingen van de Modern Slavery Act 2015.

De relatie met onze leveranciers

Als onderdeel van onze due diligence-processen evalueren we intern onze aanvoerketens om het risico op mensenhandel en slavernij te kunnen bepalen. We voeren leveranciersaudits uit waarin alle aspecten van de aanvoerketen, waaronder veiligheid, mensenhandel, kinderarbeid en andere wettelijke vereisten worden gecontroleerd.

Ons bedrijf doet geen zaken met en ondersteunt geen bedrijven waarvan bekend is dat ze betrokken zijn bij slavernij of mensenhandel.

Onze medewerkers

Belangrijke medewerkers binnen het bedrijf worden van de benodigde kennis voorzien om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen.

Ons beleid wordt regelmatig bijgewerkt om aan alle voorwaarden van wet- en regelgeving te blijven voldoen.

Medewerkers hebben de mogelijkheid om hun eventuele zorgen over slavernij en/of mensenhandel binnen onze organisatie of onze aanvoerketens te uiten door een beroep te doen op ons klokkenluidersbeleid.

Leiderschap

Onze bestuurs- en directieleden nemen de verantwoordelijkheid voor het implementeren van deze beleidsverklaring en de bijbehorende doelstellingen en zullen zorgen voor voldoende middelen (training, etc.) en investeringen om te zorgen dat slavernij en mensenhandel binnen de organisatie en aanvoerketens worden voorkomen.

Deze verklaring wordt jaarlijks herzien en gepubliceerd.

Kevin Brennan CEO, Quorn Foods Ltd Maart 2016