Skip to main content
  1. Home
  2. Mycoprotein

Mycoprotein

Een voedzame en gezonde bron van eiwitten

Quorn® helpt je graag bij het bereiden van smakelijke gerechten. Het is ons streven om eiwitrijk voedsel te maken dat beter is voor ons en voor de planeet. Daarom zijn alle Quorn producten gemaakt op basis van mycoproteïne.

Wat is mycoproteïne?

Mycoproteïne is een bron van eiwitten van hoge kwaliteit en is rijk aan vezels, laag in verzadigd vet en zonder cholesterol. Om mycoproteïne te maken, gebruiken we geen vee maar een natuurlijke, voedzame schimmel die op de grond groeit. De naam van deze schimmel is Fusarium venenatum.

Daarna gebruiken we het eeuwenoude proces van fermentatie – hetzelfde proces waarmee ook brood, bier en yoghurt gemaakt worden – om mycoproteïne te maken. En omdat we bij de productie van mycoproteïne 90% minder landbouwgrond en water gebruiken dan bij de productie van sommige dierlijke eiwitbronnen[1], is het een prachtig voorbeeld van een meer duurzame en voedzame bron van eiwitten voor de groeiende wereldbevolking.

Databronnen: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2018)

Ontdek meer over hoe Quorn wordt gemaakt

Bekijk onze video en ontdek meer over hoe Quorn wordt gemaakt. Wij geven een nieuwe draai aan de productie van eiwitten en daarom gebruiken we in al onze Quorn producten mycoproteïne, voor het welzijn van onze planeet.

Bekijk het productassortiment

Milieuvoordelen van mycoproteïne

Mycoproteïne is een uniek en voedzaam eiwit dat beter is voor onze planeet.

De CO2-voetafdruk van mycoproteïne is 10x kleiner dan die van rundvlees en4x kleiner dan die van kip†[1]

De watervoetafdrukvan mycoproteïne is 20x kleiner dan die van rundvlees en6x lager dan dat van kip†[1]

Carbon Trust heeft de CO2-voetafdruk van mycoproteïne gecertificeerd in 2012 waardoor het de eerste vleesvrije eiwitbron is met een onafhankelijke CO2-voetafdrukerkenning.[1]

Hoe wordt mycoproteïne gebruikt in Quorn?

Mycoproteïne is ongelooflijk veelzijdig en is bestanddeel van al onze Quorn producten. Het vormt de basis van de geweldige smaak en textuur waardoor Quorn producten zo geliefd zijn. Kijk op onze website en ontdek al onze smaakvolle producten en recepten om heerlijke maaltijden mee te maken.

Ga voor meer informatie over mycoproteïne naar www.quornnutrition.com