Quorn’s mycoproteïne

SUPER proteïne. SUPER LEKKER

Alle Quorn® producten zijn gemaakt op basis van Quorn’s mycoproteïne. Een super-ewit dat heerlijk smaakt en tegelijkertijd gezond is voor jou en de planeet. Daarom denken wij dat deze vorm van proteïne voor iedereen de beste keuze is. It’s a no brainer.

Wat is Quorn’s mycoproteïne?

Quorn’s mycoproteïne is een bron van eiwitten van hoge kwaliteit en is rijk aan vezels, laag in verzadigd vet en zonder cholesterol. Om Quorn’s mycoproteïne te maken, gebruiken we geen vee maar een natuurlijke, voedzame schimmel die op de grond groeit. De naam van deze schimmel is Fusarium venenatum.

We then use the age-old process of fermentation – the same process used to create bread, beer and yoghurt – to grow mycoprotein. And because producing mycoprotein uses 90% less land and water than producing some animal protein sources[1], it is a great example of a more sustainable and nutritious protein source for a growing global population.

Databronnen: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2021)

Ontdek meer over hoe Quorn wordt gemaakt

Bekijk onze video en ontdek meer over hoe Quorn wordt gemaakt. Wij geven een nieuwe draai aan de productie van eiwitten en daarom gebruiken we in al onze Quorn producten Quorn’s mycoproteïne, voor het welzijn van onze planeet.

Bekijk het productassortiment

Milieuvoordelen van Quorn’s mycoproteïne

Quorn’s mycoproteïne is een uniek en voedzaam eiwit dat beter is voor onze planeet.

40x minder

De CO2-voetafdruk van Quorn’s mycoproteïne is 40x minder dan die van rundvlees en 6x kleiner dan die van kip†[1]

30x kleiner

De watervoetafdruk van Quorn’s mycoproteïne is 30 x kleiner dan die van rundvlees en 6x lager dan dat van kip†[1]

2012

Carbon Trust heeft de CO2-voetafdruk van Quorn’s mycoproteïne gecertificeerd in 2012 waardoor het de eerste vleesvrije eiwitbron is met een onafhankelijke CO2-voetafdrukerkenning.†[1]

HOE WORDT QUORN’S MYCOPROTEÏNE GEBRUIKT IN QUORN?

Quorn’s mycoproteïne is ongelooflijk veelzijdig en is bestanddeel van al onze Quorn producten. Het vormt de basis van de geweldige smaak en textuur waardoor Quorn producten zo geliefd zijn. Kijk op onze website en ontdek al onze smaakvolle producten en recepten om heerlijke maaltijden mee te maken.

To find out more about mycoprotein visit www.quornnutrition.com

Stap er op

Het waterverbruik voor Quorn fijngehakt is 12x minder dan dat van rundergehakt†[2]

Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde,, 2. Quorn Footprint Comparison Report (2021)