Skip to main content

Met elke hap help je de planeet

Quorn introduceert Vleesvrijevrijdag, een vaste dag in de week waarop we ons vlees vervangen door een lekker vleesvrij product. Je kookt gewoon waar je al de hele week naar uitkeek, alleen kies je op vrijdag bewust voor een vleesvrij product. Zo zetten we vleesvervanging bij nog meer mensen op de agenda en zorgen we samen voor die gezondere planeet. Jouw bijdrage is heel belangrijk én gemakkelijk.

Dus doe je mee? Pak die pannen, dek de tafel en laten we samen Vleesvrijevrijdag tot nationale gewoonte maken. Dat voelt goed én smaakt goed.

Met elke hap help je de planeet.

Achtergrondinformatie Vleesvrijevrijdag

Vleesvrijevrijdag is een initiatief van Quorn dat past bij onze gedrevenheid voor een gezondere planeet sinds de jaren ’70. Als op een na grootste vleesvervanger in Europa voelen we ons eigenlijk óók allemaal een soort bewéging.

Een beweging die een gezonde planeet én gezond eten weet te combineren met lekkere producten. Een beweging die kiest voor natuurlijke fermentatie om eiwitten te kweken en te oogsten, waardoor we een lagere eco-footprint hebben dan veel andere vleesvervangers.

We zien in allerlei Nederlandse onderzoeken dat miljoenen Nederlanders minder vlees willen eten omdat ze weten dat dat gezonder voor hun zelf én voor de planeet is. Quorn helpt iedereen om ook echt hun vleesleefstijl te veranderen door vleesvervanging actief te agenderen dit jaar. Volg ons en sluit je aan.

Vleesvrijevrijdag receptinspiratie

Laat iedereen versteld staan met onze lekkere vleesvrije recepten. Alle gerechten zijn overheerlijk en ook nog eens gezond voor jou en de planeet. Met elke hap. Bekijk alle recepten

Waarom Quorn?

Bij Quorn volgen we al jarenlang onze duurzame missie: gezonde eiwitten produceren voor een gezonde planeet. En daarin zijn we anders dan andere vleesvervangers.

De basis voor al onze Quorn-producten is Quorn mycoproteïne; een natuurlijk schimmelorganisme dat de eigenschappen van dierlijke en zelfs plantaardige eiwitten overtreft. We bereiden het door een oud proces van natuurlijke fermentatie. Het is gezond én duurzamer dan veel andere vleesvervangers doordat we minder landbouwgrond en water gebruiken.

Quorn mycoproteïne -onze superproteïne- kan een belangrijk deel van de oplossing zijn die de planeet nodig heeft omdat het voedzaam en duurzaam is zoals geen enkel ander eiwit. Én het heeft een bekende, vlezige textuur.

Quorn mycoproteïne is een van de allerbeste proteïnen ter wereld. Want: hoog in vezels, laag in verzadigd vet en zonder cholesterol. Sterk ook in het snelle herstel van spieren, bijvoorbeeld voor sporters.

Samen met liefhebbers van gezond en verantwoord eten vormen wij sinds de jaren ‘70 echt een soort beweging die een revolutie op gang heeft gebracht in de manier waarop we eten. Het kán dus gezonder én duurzamer, en samen met jou hebben we grote invloed op onze toekomst en onze planeet.

Ontdek meer en bekijk in deze video hoe Quorn wordt gemaakt.

Wist je dat?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese bevat 90% minder verzadigd vet dan een zelfde portie met rundvlees†[1]

3 jaar

Als je rundergehakt vervangt voor Quorn Fijngehakt, bespaar je met slechts één maaltijd net zoveel op de uitstoot van broeikasgassen als voor het opladen van je mobiele telefoon gedurende 3 jaar†[2][3]

12x minder

Het waterverbruik voor Quorn fijngehakt is 12x minder in vergelijking met rundvlees†[2]

Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2022), 3. Forbes (2013)

Recent nieuws

Al het nieuws