Skip to main content

IN HET BELANG VAN IEDEREEN

Bij Quorn® hebben we een missie. Een missie om meer mensen te laten genieten van heerlijke vlees-vrije maaltijden. Een missie om gezond voedsel te bieden aan mens en planeet. Een missie om een beweging te kickstarten, want onze voedsel keuzes kunnen zorgen voor een gezondere planeet.

Een gezonde en duurzame manier om van heerlijk eten te genieten

Smaak

Een maaltijd zonder vlees zou nooit een maaltijd zonder smaak moeten zijn. Daarom smaken Quorn producten heerlijk en zijn ze rijk aan voedzame eiwitten.

Meer informatie

Gezondheid

Bij Quorn staat gezondheid hoog in het vaandel. Daarom bevatten alle Quorn producten Quorn mycoproteïne, een natuurlijk super-eiwit wat super gezond is voor jou en de planeet.

Meer informatie

Duurzaamheid

Heerlijk voedsel zou niet ten koste moeten gaan van de planeet. Daarom bevatten al onze producten Quorn mycoproteïne. Een super-eiwit die de basis is van heerlijke en voedzame maaltijden.

Meer informatie

VISIE

Opzoek naar food for thought? Bekijk onze video om meer te leren over hoe onze Quorn producten gemaakt worden. De basis van onze producten is Quorn mycoproteïne. Een super eiwit dat gezond is voor jou en onze planneet. Meer informatie

RECEPT INSPIRATIE

Laat iedereen versteld staan met onze smakelijke vleesvrije recepten. De recepten zijn overheerlijk en ook nog eens milieuvriendelijk. Een echte win-win. Bekijk alle recepten

Wist je dat?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese bevat 90% minder verzadigd vet dan een zelfde portie met rundvlees†[1]

3 jaar

Als je rundergehakt vervangt voor Quorn Fijngehakt, bespaar je met slechts één maaltijd net zoveel op de uitstoot van broeikasgassen als voor het opladen van je mobiele telefoon gedurende 3 jaar†[2][3]

12x minder

Het waterverbruik voor Quorn fijngehakt is 12x minder in vergelijking met rundvlees†[2]

Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2022), 3. Forbes (2013)

Veelgestelde-vragen

Alle veelgestelde vragen bekijken
Zijn Quorn producten glutenvrij?

Voor een overzicht van diverse glutenvrije producten, die duidelijk voorzien van het glutenvrij pictogram ,kijk je op onze product-pagina.

Zijn Quorn products gezond?

We beweren niet dat wij het definitieve antwoord hebben op wat gezond is, maar we proberen een breed scala aan voedingskeuzes te bieden die passen bij hoe mensen leven, hoe ze voedsel bereiden en wat ze doen voor hun gezondheid.

Quorn mycoproteïne, een bestanddeel van alle Quorn producten, is een voedzaam eiwit dat deel kan uitmaken van een gezond, evenwichtig en gevarieerd dieet. Het is rijk aan eiwit en vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Dit hoogwaardige eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt en die je via je voeding moeten binnenkrijgen. Quorn mycoproteïne bevat verschillende vitaminen en mineralen, het is een bron van riboflavine en bevat een hoog gehalte choline, foliumzuur, mangaan, fosfor en zink.

Volgens NutriScore, een voedselkeuzelogo op basis van voedingsprofielen dat in sommige Europese landen wordt gebruikt, wordt 89% van Quorn's wereldwijde assortiment geclassificeerd als NutriScore A of B en dus beschouwd als een gezondere keuze. Meer informatie hierover vind je hier.

Heeft Quorn ook veganistische producten?

We hebben diverse veganistische Quorn product en als een product 'vegan' is, staat dit duidelijk vermeld op onze product-pagina.

Hoe bereid ik Quorn?

Instructies over hoe je Quorn producten het beste kunt bereiden zijn te vinden op de achterkant van elke verpakking en op onze product-pagina. We raden je aan om deze beproefde instructies te volgen voor het beste resultaat. Als je Quorn op een andere manier wilt bereiden, zorg er dan voor dat je het door en door verhit voor je het serveert. Ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere gerechten, probeer dan een van onze recepten.

Mag je Quorn opwarmen?

Quorn kun je veilig opwarmen als het maar goed koel bewaard is in de koelkast en binnen 48 uur wordt gegeten. Zorg ervoor dat het eten door en door verhit is voordat je het serveert en denk erom dat je het niet vaker dan één keer opwarmt.