HET BEGINT MET EEN GEZONDE JIJ
Wij geven oprecht om wat je eet. Gezondheids problemen door obesitas en klimaat verandering zijn twee van de grootste problemen in de wereld van tegenwoordig. Het is een feit dat overmatige vlees consumptie en productie een significante bijdrage leveren aan deze situatie. Wij willen deze problemen bestrijden en iedereen aanmoedigen om minder vlees te eten.
REDUCEREN VAN MILIEU IMPACT
Wij zijn extra gepassioneerd als het aankomt op proteïne productie. Bij Quorn fokken we geen vee. We oogsten liever Quorn mycoproteïne in gigantische fermentatie torens. Dit proces is beter voor het milieu omdat het minder water verbruikt, minder broeikasgassen produceert en minder land in beslag neemt.
Quorn® verkreeg als eerste wereldwijde merk van vleesvervangers een onafhankelijke certificering voor onze koolstofvoetafdrukcijfers, waarbij meer dan 60% van onze producten de onderscheiding Carbon Trust Footprint heeft gekregen.
90%
De koolstofvoetafdruk van Quorn gehakt is meer dan 90% lager dan van rundvlees†[1]
83%
In 2021 was de CO2-uitstoot voor energieverbruik‡ van onze fabrieken 83% lager vergeleken met onze basislijn van 2012[2]
Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, ‡ Per ton productie, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2022), 2. Netto positief-rapport (2022)
Duurzaamheidscalculator
Het zal je misschien verbazen welke enorme impact het niet eten van vlees op onze planeet en gezondheid heeft. Dat komt niet alleen door de hoeveelheid calorieën en verzadigd vet die je bespaart, maar ook door je kleinere koolstofvoetafdruk.†[1][2]
2 mensen die 1 maaltijd zonder vlees eten besparen.
Koolstofequivalent van het koken van 388 ketels water
Zelfde hoeveelheid calorieën als in 1 chocoladekoekjes
Waterbesparingsequivalent van 8 dagen persoonlijk gebruik
Vetverminderingsequivalent van 2 theelepels boter
Databronnen: † De duurzaamheidscalculator gebruikt data van diverse vleessoorten om te vergelijken vleesvrije eiwitten, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2022), 2. McCance and Widdowson (2019)
Netto positief-rapport
Lees meer over wat we tot nu toe bereikt hebben en ontdek meer over de fascinerende ontwikkelingen en innovaties die Quorn helpen om nog duurzamer te worden. Meer informatieDuurzame palmolie
Palmolie is een veelzijdig ingrediënt dat goed is om te gebruiken omdat het slechts de helft van het grondoppervlak nodig heeft vergeleken met andere olieproducerende gewassen. Maar in sommige delen van de wereld zijn illegale en onverantwoordelijke palmoliepraktijken de oorzaak van ontbossing, sociale conflicten en mensenrechtenproblemen. Dat mag zo niet doorgaan.
Wij zijn lid van de Rondetafel voor Duurzame Palmolie (Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPO), een stichting die we van harte ondersteunen.
Al sinds 2014 gebruiken we alleen gecertificeerde duurzame palmolie
Als het gaat om het gebruik van duurzame palmolie zoals gedefinieerd door het Wereldnatuurfonds (WWF), lopen wij voorop en wijzen wij anderen de weg.
Zuinig met water
In veel delen van de wereld is water een schaars goed dat steeds schaarser dreigt te worden door de groeiende wereldbevolking.
12x hoger
Het waterverbruik voor rundvlees† is 12x groter dan dat voor Quorn fijngehak†[1]
2,7x groter
Het waterverbruik voor kip† is 2,7x groter dan dat voor Quorn stukjes†[1]
36%
In 2021 was het waterverbruik† van onze fabrieken 36% lager vergeleken met onze basislijn van 2012[2]
Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, ‡ Per ton productie, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2022), 2. Netto positief-rapport (2022)
Neem dat rundvlees
Quorn Spaghetti Bolognese bevat 90% minder verzadigd vet dan een zelfde portie met rundvlees†[1]
Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019)