Skip to main content
  1. Home
  2. Over Quorn
  3. Planeet

Planeet

Gezonde planeet

Twee van de grootste uitdagingen waar de wereld nu mee geconfronteerd wordt, zijn klimaatverandering en de groeiende gezondheidsproblemen omtrent obesitas. Inmiddels is duidelijk vastgesteld dat overmatige vleesconsumptie en de intensieve productie ervan een grote invloed hebben op deze situatie. Wij willen consumenten in de ontwikkelde landen helpen manieren te vinden om de vleesconsumptie in 2050 met 50% te verminderen, in lijn met wetenschappelijk onderzoek van deskundigen van het Intercontinental Panel on Climate Change en het World Resources Institute.

Duurzaamheidscalculator

Het zal je misschien verbazen welke enorme impact het niet eten van vlees op onze planeet en gezondheid heeft. Dat komt niet alleen door de hoeveelheid calorieën en verzadigd vet die je bespaart, maar ook door je kleinere koolstofvoetafdruk.†[1][2]

2 mensen die 1 maaltijd zonder vlees eten besparen

Koolstofequivalent van het koken van 776 ketels water

Zelfde hoeveelheid calorieën als in 3 chocoladekoekjes

Waterbesparingsequivalent van 17 dagen persoonlijk gebruik

Vetverminderingsequivalent van 4 theelepels boter

Onze impact op het milieu verkleinen

Ons uitgangspunt voor de productie van eiwitten is anders dan dat van alle andere producenten – en daar zijn we trots op. In plaats van veeteelt kiezen wij voor fermentatie om eiwitten te kweken en oogsten. Dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat onze manier van eiwitproductie veel beter voor het milieu is, omdat we efficiënter met water omgaan, minder broeikasgassen uitstoten en minder landbouwgrond in beslag nemen.

Quorn® verkreeg als eerste wereldwijde merk van vleesvervangers een onafhankelijke certificering voor onze koolstofvoetafdrukcijfers, waarbij meer dan 50% van onze producten de onderscheiding Carbon Trust Footprint heeft gekregen.

Carbon Trust - Reducing CO2

De koolstofvoetafdruk van Quorn gehakt is meer dan 90% lager dan van rundvlees†[1]

In 2018 was de CO2-uitstoot voor energieverbruik van onze fabrieken 16% lager vergeleken met onze basislijn van 2012.[2]

Duurzaamheid

Lees meer over wat we tot nu toe bereikt hebben en ontdek meer over de fascinerende ontwikkelingen en innovaties die Quorn helpen om nog duurzamer te worden.

Meer informatie

Duurzame palmolie

Palmolie is een veelzijdig ingrediënt dat goed is om te gebruiken omdat het slechts de helft van het grondoppervlak nodig heeft vergeleken met andere olieproducerende gewassen. Maar in sommige delen van de wereld zijn illegale en onverantwoordelijke palmoliepraktijken de oorzaak van ontbossing, sociale conflicten en mensenrechtenproblemen. Dat mag zo niet doorgaan.

Wij zijn lid van de Rondetafel voor Duurzame Palmolie (Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPO), een stichting die we van harte ondersteunen.

Al sinds 2014 gebruiken we alleen gecertificeerde duurzame palmolie

Als het gaat om het gebruik van duurzame palmolie zoals gedefinieerd door het Wereldnatuurfonds (WWF), lopen wij voorop en wijzen wij anderen de weg.

Zuinig met water

In veel delen van de wereld is water een schaars goed dat steeds schaarser dreigt te worden door de groeiende wereldbevolking.

Het waterverbruik voor rundvlees is 10x groter dan dat voor Quorn fijngehakt†[1]

Het waterverbruik voor kip is 2,5x groter dan dat voor Quorn stukjes†[1]

In 2018 was het waterverbruik van onze fabrieken 16% lager vergeleken met onze basislijn van 2012.[2]