Skip to main content
EiwittenVezelVetVitaminen en mineralen

Waarom quorn mycoproteïne?

Gezond blijven is voor ons allemaal belangrijk en hier bij Quorn helpen we je daar graag bij – op de makkelijkste en lekkerste manier. Je hoeft niet verder te zoeken dan Quorn mycoproteïne. Het is simpelweg een van de beste eiwitbronnen die er bestaat en het levert alle negen essentiële aminozuren. Het bevat ook veel vezels, weinig verzadigd vet en een aantal vitaminen en mineralen. Het is voedzaam en duurzaam – het is de toekomst van voeding.

een krachtige hoeveelheid proteïne

Quorn mycoproteïne bevat een krachtige hoeveelheid eiwit, wat een belangrijk onderdeel is van een gezond dieet. Eiwitten zijn gemaakt van aminozuren, waarvan er negen essentieel zijn, wat betekent dat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Daarom is het zo belangrijk dat we eiwitten via onze voeding binnenkrijgen – het is essentieel voor de groei en het onderhoud van botten en spieren. Quorn mycoproteïne is een compleet eiwit, omdat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Andere complete eiwitten zijn koemelk, kip en vis, maar die bevatten vaak meer verzadigd vet. Maar hoe verhoudt Quorn mycoproteïne zich tot dierlijk eiwit? Verbazingwekkend genoeg ontdekten universitaire onderzoekers[1] dat van mensen die Quorn mycoproteïne aten, de spiergroei tweemaal zoveel toenam dan van mensen die in plaats daarvan melkeiwit aten!

Verbazingwekkende vezels

Als je jouw eiwitten uit dierlijke producten haalt, krijg je veel minder vezels binnen dan met Quorn mycoproteïne. Het eten van veel vezels wordt in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Quorn mycoproteïne bevat veel vezels – en plantaardige voedingsmiddelen zoals granen, bonen, peulvruchten, fruit en groenten zijn ook goede bronnen van vezels. Vezels spelen ook een belangrijke rol bij een goede spijsvertering en een gezond darmkanaal – iets waar we allemaal wel wat baat bij zouden hebben.

We letten op vetten

Quorn mycoproteïne is laag in totale en verzadigde vetten en bevat geen cholesterol. Vet is niet altijd slecht, het bevat ook essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft, maar niet zelf aanmaakt. Maar let erop dat je er niet te veel van binnenkrijgt, vooral de verzadigde vetten niet, want die kunnen het slechte cholesterol verhogen, waardoor het risico op hartaandoeningen toeneemt. Dierlijk vlees bevat vaak veel verzadigde vetten, dus vlees inruilen voor Quorn mycoproteïne is een simpele oplossing om de hoeveelheid verzadigde vetten in je dieet te verlagen.

Micro-magie

Vitaminen en mineralen zijn micronutriënten, wat betekent dat ons lichaam er niet veel van nodig heeft, maar ze zijn wel ongelooflijk belangrijk voor een hele reeks functies die ons lichaam goed laten functioneren. Quorn mycoproteïne bevat een reeks vitaminen en mineralen, waaronder foliumzuur, zink, selenium, mangaan en choline.

Doet goed, smaakt goed

We willen allemaal beter eten en het milieu helpen waar we dat kunnen. En dat is niet moeilijk, echt niet. We hoeven de manier waarop we eten niet opnieuw uit te vinden, we hoeven alleen maar te veranderen wát we eten. Het is heel eenvoudig om Quorn mycoproteïne in je maaltijden te verwerken – en je favoriete gerechten worden net zo lekker.

Als je meer wilt weten over de milieuvoordelen van Quorn mycoproteïne, klik dan hier.

Neem dat rundvlees

Quorn Spaghetti Bolognese bevat 90% minder verzadigd vet dan een zelfde portie met rundvlees†[1]

Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019)

Veelgestelde-vragen

Alle veelgestelde vragen bekijken
Zijn Quorn producten glutenvrij?

Voor een overzicht van diverse glutenvrije producten, die duidelijk voorzien van het glutenvrij pictogram ,kijk je op onze product-pagina.

Zijn Quorn products gezond?

We beweren niet dat wij het definitieve antwoord hebben op wat gezond is, maar we proberen een breed scala aan voedingskeuzes te bieden die passen bij hoe mensen leven, hoe ze voedsel bereiden en wat ze doen voor hun gezondheid.

Quorn mycoproteïne, een bestanddeel van alle Quorn producten, is een voedzaam eiwit dat deel kan uitmaken van een gezond, evenwichtig en gevarieerd dieet. Het is rijk aan eiwit en vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Dit hoogwaardige eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt en die je via je voeding moeten binnenkrijgen. Quorn mycoproteïne bevat verschillende vitaminen en mineralen, het is een bron van riboflavine en bevat een hoog gehalte choline, foliumzuur, mangaan, fosfor en zink.

Volgens NutriScore, een voedselkeuzelogo op basis van voedingsprofielen dat in sommige Europese landen wordt gebruikt, wordt 89% van Quorn's wereldwijde assortiment geclassificeerd als NutriScore A of B en dus beschouwd als een gezondere keuze. Meer informatie hierover vind je hier.

Heeft Quorn ook veganistische producten?

We hebben diverse veganistische Quorn product en als een product 'vegan' is, staat dit duidelijk vermeld op onze product-pagina.

Wat is Quorn mycoproteïne?

Quorn's mycoproteïne is een ingrediënt van al onze Quorn producten. Het wordt gemaakt van een natuurlijke, voedzame schimmel, die rijk aan eiwitten en vezels is en weinig verzadigde vetten en geen cholesterol bevat. Voor de productie van Quorn's mycoproteïne is 90% minder landbouwgrond, water en uitstoot van CO2 nodig dan voor de productie van dierlijke eiwitten, dus het is goed voor onze planeet. Meer informatie vind je hier.

Hoe bereid ik Quorn?

Instructies over hoe je Quorn producten het beste kunt bereiden zijn te vinden op de achterkant van elke verpakking en op onze product-pagina. We raden je aan om deze beproefde instructies te volgen voor het beste resultaat. Als je Quorn op een andere manier wilt bereiden, zorg er dan voor dat je het door en door verhit voor je het serveert. Ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere gerechten, probeer dan een van onze recepten.

Mag je Quorn opwarmen?

Quorn kun je veilig opwarmen als het maar goed koel bewaard is in de koelkast en binnen 48 uur wordt gegeten. Zorg ervoor dat het eten door en door verhit is voordat je het serveert en denk erom dat je het niet vaker dan één keer opwarmt.