Quorn voeding

Waarom quorn mycoproteïne?

Gezond blijven is voor ons allemaal belangrijk en hier bij Quorn helpen we je daar graag bij – op de makkelijkste en lekkerste manier. Je hoeft niet verder te zoeken dan Quorn mycoproteïne. Het is simpelweg een van de beste eiwitbronnen die er bestaat en het levert alle negen essentiële aminozuren. Het bevat ook veel vezels, weinig verzadigd vet en een aantal vitaminen en mineralen. Het is voedzaam en duurzaam – het is de toekomst van voeding.

een krachtige hoeveelheid proteïne

Quorn mycoproteïne bevat een krachtige hoeveelheid eiwit, wat een belangrijk onderdeel is van een gezond dieet. Eiwitten zijn gemaakt van aminozuren, waarvan er negen essentieel zijn, wat betekent dat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Daarom is het zo belangrijk dat we eiwitten via onze voeding binnenkrijgen – het is essentieel voor de groei en het onderhoud van botten en spieren. Quorn mycoproteïne is een compleet eiwit, omdat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Andere complete eiwitten zijn koemelk, kip en vis, maar die bevatten vaak meer verzadigd vet. Maar hoe verhoudt Quorn mycoproteïne zich tot dierlijk eiwit? Verbazingwekkend genoeg ontdekten universitaire onderzoekers[1] dat van mensen die Quorn mycoproteïne aten, de spiergroei tweemaal zoveel toenam dan van mensen die in plaats daarvan melkeiwit aten!

Verbazingwekkende vezels

Als je jouw eiwitten uit dierlijke producten haalt, krijg je veel minder vezels binnen dan met Quorn mycoproteïne. Het eten van veel vezels wordt in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Quorn mycoproteïne bevat veel vezels – en plantaardige voedingsmiddelen zoals granen, bonen, peulvruchten, fruit en groenten zijn ook goede bronnen van vezels. Vezels spelen ook een belangrijke rol bij een goede spijsvertering en een gezond darmkanaal – iets waar we allemaal wel wat baat bij zouden hebben.

We letten op vetten

Quorn mycoproteïne is laag in totale en verzadigde vetten en bevat geen cholesterol. Vet is niet altijd slecht, het bevat ook essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft, maar niet zelf aanmaakt. Maar let erop dat je er niet te veel van binnenkrijgt, vooral de verzadigde vetten niet, want die kunnen het slechte cholesterol verhogen, waardoor het risico op hartaandoeningen toeneemt. Dierlijk vlees bevat vaak veel verzadigde vetten, dus vlees inruilen voor Quorn mycoproteïne is een simpele oplossing om de hoeveelheid verzadigde vetten in je dieet te verlagen.

Micro-magie

Vitaminen en mineralen zijn micronutriënten, wat betekent dat ons lichaam er niet veel van nodig heeft, maar ze zijn wel ongelooflijk belangrijk voor een hele reeks functies die ons lichaam goed laten functioneren. Quorn mycoproteïne bevat een reeks vitaminen en mineralen, waaronder foliumzuur, zink, selenium, mangaan en choline.

Doet goed, smaakt goed

We willen allemaal beter eten en het milieu helpen waar we dat kunnen. En dat is niet moeilijk, echt niet. We hoeven de manier waarop we eten niet opnieuw uit te vinden, we hoeven alleen maar te veranderen wát we eten. Het is heel eenvoudig om Quorn mycoproteïne in je maaltijden te verwerken – en je favoriete gerechten worden net zo lekker.

Als je meer wilt weten over de milieuvoordelen van Quorn mycoproteïne, klik dan hier.

Neem dat rundvlees

Quorn Spaghetti Bolognese bevat 90% minder verzadigd vet dan een zelfde portie met rundvlees†[1]

Databronnen: † Wereldwijd gemiddelde, 1. McCance and Widdowson (2019)

Veelgestelde-vragen

Alle veelgestelde vragen bekijken