Aziatische Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes
Een bouillon met knoflook, gember, chilipepertjes, gevuld met Quorn Vegetarische Stukjes, rijstnoedels en groenten.
Per portie 2
40 mins
Kost wat moeite
316 kcal
(Per portion)
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Geen soja
Vezelrijk
Glutenvrij
Ingrediënten
- 150 g Quorn Vegetarische Stukjes
- ½ eetlepel olijfolie
- 45 g ui, fijngesneden
- ¼ groene chilipeper, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- ½ eetlepel gember, fijngeraspt
- 1 steranijs
- ½ eetlepel misopasta
- ½ eetlepel rijstazijn
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ eetlepel hoisinsaus
- 750 ml groentebouillon, warm
- 40 g rijstnoedels
- 90 g exotische paddenstoelen, in stukken gehakt
- 40 g baby paksoi, gehalveerd
- 20 g edamame bonen
- 12 g taugé
- 12 g sugarsnaps
- 12 g lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
- 12 g verse koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel muntblaadjes
Recept
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur; voeg de uien, chilipepers, knoflook en gember toe en fruit 2 minuten. Roer er de steranijs, misopasta, rijstazijn, sojasaus, hoisinsaus en groentebouillon door. Laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de gebakken Quorn Vegetarische Stukjes en rijstnoedels toe en kook weer 2 minuten. Voeg de champignons en paksoi toe en laat nog een 1 minuut zachtjes koken. Roer de edamame bonen, taugé, sugarsnaps, lente-uitjes en koriander erdoor.
- Schep de soep in grote kommen en strooi er wat fijngehakte muntblaadjes over.
Chefs tip
Als je wilt, kun je de rijstnoedels eenvoudig vervangen door andere vegan noedels, zoals udon- of sobanoedels. Exotische paddenstoelen zoals shiitake, shimeji en oesterzwammen zijn perfect voor deze soep.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenRecepten
Romige Soep van Kokosnoot en Flespompoen met Quorn Stukjes
Per portie 4
55 mins
605 kcal
(Per portion)
Recepten
Amerikaanse Stoofpot met Quorn Vegetarische Stukjes
Per portie 4
50 mins
435 kcal
(Per portion)
Recepten
BBQ Teriyaki Quorn Stukjes en Ananas Buddha Bowl
Per portie 4
40 mins
282 kcal
(Per portion)