Bitterballen met vulling van Quorn Fijngehakt

Met een knapperig, goudbruin korstje en een heerlijke vulling van Quorn Vegetarische Fijngehakt zijn deze bitterballen niet te versmaden. Serveer ze met volkorenmosterd voor extra pit!
40 mins
Een uitdaging

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Ingrediënten
- 175 g Quorn Vegetarische Fijngehakt
- 1/2 eetlepel plantaardige olie
- 40 g boter
- 70 g bloem
- 300 ml bouillon
- 1/2 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel vegetarische Worcestershiresaus of sojasaus
- 3 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 100 g broodkruim
- Volkoren mosterd, als dip
- Zonnebloemolie, voor het frituren
Recept
- Doe een halve eetlepel plantaardige olie in een middelgrote koekenpan en bak het Vegetarische Fijngehakt lichtbruin. Zet de pan apart.
- Smelt in een andere pan de boter, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot er een dikke roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot je een gladde, dikke saus krijgt. Haal de pan van het vuur en voeg het gehakt toe samen met de ui, peterselie en Worcestershire- of sojasaus.
- Schep het mengsel in een platte schaal en zet in de koelkast om af te koelen.
- Doe de bloem, eieren en broodkruim in drie aparte, platte schalen. Neem met een theelepel kleine stukjes van het gehaktmengsel en draai er balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de broodkruim. Leg ze in een schaal en laat ze nog een uur afkoelen in de koelkast.
- Wanneer je klaar bent om de bitterballen te serveren, vul je een diepe pan met olie, of verwarm je een frituurpan op 190°C. Plaats de bitterballen in de olie en frituur ze in ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer ze met volkorenmosterd.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.