Boekweitpannenkoekjes met Quorn Vegan Ham

Maak je nieuwe favoriete pannenkoeken! Door de heerlijke smaak en geweldige textuur wil je niet meer anders.
Per portie 4
14 mins
Kost wat moeite
297 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegan Ham
Vezelrijk
Eiwitrijk
Geen soja
Ingrediënten
Voor de vulling- 1 x 80 g Quorn Vegan Ham
- 4 eieren
- 100 g geraspte cheddar of gruyère kaas
- olie om in te bakken
- 75 g boekweitmeel
- 2 tl bloem
- 2 eieren
- 50 ml water
- melk
- zout
- een beetje boter om de pannenkoeken in te bakken
Recept
- Voor de pannenkoeken: doe de droge ingrediënten (boekweitmeel en bloem) in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en het water toe. Klop deze door elkaar en voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een glad, dun beslag krijgt met een gladde consistentie. Laat het mengsel 1 uur rusten. Als het na een uur veel dikker is geworden, voeg dan wat meer water toe om het te verdunnen.
- Doe de olie in een koekenpan en fruit de Quorn Vegan Ham tot ze krokant en licht goudbruin zijn.
- Verhit een grote platte pannenkoekenpan of een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe. Giet als de boter gesmolten is een beetje beslag in de pan en verdeel het over de bodem om een dunne pannenkoek te krijgen. Kook tot de pannenkoek licht goudbruin is en draai om.
- Breek in dit stadium een ei en laat deze in het midden van de pannenkoek vallen. Verspreid met een paletmes (met antiaanbaklaag) het eiwit van het ei voorzichtig over de pannenkoek. Leg er vervolgens wat Quorn Vegan Ham overheen en bedek de pannenkoek met wat geraspte kaas. Vouw vervolgens twee kanten van de pannenkoek over het zachte eigeel en eindig met de overige twee zijden om een mooi pakketje te vormen.
- Serveer direct, samen met een knapperige seizoenssalade. Eet smakelijk!
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.