Recepten

Caesarsalade met Quorn Vegetarische Roerbakreepjes Gekruid en Bacon

Een klassiek gerecht, met gegrilde romaine sla en krokant gebakken boerenkool voor een extra intense smaak.

Per portie 4

45 mins

Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegetarische Roerbakreepjes Gekruid

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 140 g Quorn Vegetarische Roerbakreepjes Gekruid
  • 120 g Quorn Vegetarian Bacon Slices
  • 1 krop romaine sla
  • 1 zakje slablaadjes
  • 200 g boerenkool
  • 200 ml olie
  • 150 g vegetarische Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Caesar-dressing:
  • 2 kopjes cashewnoten (één nacht geweekt)
  • 100 ml water
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Zout
  • Peper
  • croutons:
  • Brood
  • Olie
  • Zout

Recept

Verwarm de oven voor op 175 ° C.

  1. Snijdt de randjes van de boterhammen en snijdt het brood in dobbelsteentjes. Bekleedt een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olie en zout. Verdeel de stukjes brood over de bakplaat en bak ze 15 minuten in het midden van de oven. Keer ze af en toe. Laat ze vervolgens afkoelen.
  2. Bereidt de Quorn Bacon Slices en Quorn Vegetarische Roerbakreepjes Gekruid zoals beschreven op de verpakking. Scheur de baconreepjes en filets in stukjes.
  3. Verdeel de romaine sla in tweeën en was onder de kraan. Bestrijk met olie en bak de beide helften van de sla 30 seconden aan beide zijden onder een hete grill tot de sla begint te kleuren.
  4. Giet olie in een hapjespan en verwarm tot ongeveer 150°C. Bak de boerenkoolbladeren tot ze krokant zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Caesardressing: Giet de cashewnoten af en spoel ze schoon. Meng ze met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas. Leg wat slablaadjes op de borden. Voeg dan de romaine sla toe en vervolgens de filets en de bacon. Strooi er de croutons en naar eigen smaak parmezaanse kaas over. Giet de dressing erover en serveer.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.