Carbonara met Quorn Vegetarian Bacon

Dit snelle en makkelijke recept is de perfecte vegetarische maaltijd voor doordeweeks. De saus is heerlijk romig en je kunt plakjes kastanje-champignons of kappertjes toevoegen om je eigen draai te geven aan deze vegetarische variant op een Italiaanse klassieker.

Per portie 4

15 mins

Kost wat moeite

463 kcal
(Per portie)

Veganistisch

Gemaakt met Quorn Vegan Ham

Vezelrijk
Eiwitrijk
Geen soja

Ingrediënten

  • 120 g Quorn Vegan Ham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjallotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 ml melk (voor de vegan versie kun je sojamelk gebruiken)
  • Zout en peper
  • 5 g platte peterseliebladeren, fijn gemaakt
  • 300 g spaghetti
  • Extra platte peterseliebladeren ter garnering

Recept

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjallotjes toe en bak 3 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  3. Voeg de bloem toe, roer goed om alles met bloem te bedekken en bak gedurende 1 minuut.
  4. Voeg langzaam de (soja)melk toe. Gebruik een garde om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag als het geheel op sausdikte is. Voeg de Quorn Vegan Ham toe en roer om ze op te warmen.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de fijne peterselie toe.
  6. Kook de spaghetti zoals op de verpakking aangegeven en giet af. Voeg de spaghetti aan de saus toe.
  7. Verdeel het geheel in voorverwarmde schalen en garneer met de platte peterseliebladeren.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.