Zoetzure rode ui: schil de rode uien en snijd ze in zeer dunne schijfjes. Breng azijn, suiker en water aan de kook. Doe de gesnipperde ui in een glazen pot en giet er de azijn met suiker en water over. Laat volledig afkoelen.
Bonenmengsel: spoel de bonen goed af. Pel het knoflookteentje. Doe in een blender samen met de olie, paprikapoeder, zout, peper en verse basilicum. Mix tot een gladde crème.
Snijd twaalf sneetjes brood af (3 sneetjes per sandwich). Bak de sneetjes brood in een beetje olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Smeer een laagje bonencrème op een sneetje brood. Leg er wat sla, schijfjes tomaat, pepperoni, zoetzure uien en tuinkers op. Besmeer dan een sneetje brood aan twee kanten met het bonenmengsel en leg die op het andere sneetje brood. Beleg met sla, tomaat, pepperoni, zoetzure ui en tuinkers. Smeer bonenpasta op de onderkant van het derde sneetje brood en dek de club sandwich hiermee af.