Bereid een overheerlijke salade met de laatste restjes uit de voorraadkast. Voor deze smaakvolle salade met Quorn Vegan Fijngehakt, een mix van granen en peulvruchten en veel verse groenten, kun je gebruiken wat je in huis hebt om verspilling tegen te gaan en een heerlijke lunch of avondmaaltijd te serveren!
Breng het water met 1 eetlepel olijfolie aan de kook in een pot. Voeg er de parelcouscous, orzo, quinoa en droge gesplitste kikkererwten aan toe. Temper het vuur tot middellaag en laat 20-25 minuten sudderen. Giet vervolgens het overtollige water af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen en te voorkomen dat alles gaat plakken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en voeg er de fijngesneden ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook aan toe. Fruit gedurende 3-5 minuten en voeg er het komijnzaad aan toe. Het mengsel moet heerlijk geuren en de komijn is geroosterd na 3 minuten. Voeg dan het Quorn Vegan Fijngehakt, de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder, zout en peper naar smaak toe. Roer 8 minuten op een matig vuur en zet opzij. Meng in een grote kom de resterende olijfolie, 1 teentje knoflook, sumak en citroensap met peper en zout
Roer er het mengsel van de parelcouscous, Quorn Vegan Fijngehakt, fijngesneden groenten, verse koriander, munt en zwarte komijnzaadjes doorheen. Eet smakkelijk!