
Mediterrane Couscoussalade met Quorn Vegetarische Fijngehakt
Bereid een overheerlijke salade met de laatste restjes uit de voorraadkast. Voor deze smaakvolle salade met Quorn Vegetarische Fijngehakt, een mix van granen en peulvruchten en veel verse groenten, kun je gebruiken wat je in huis hebt om verspilling tegen te gaan en een heerlijke lunch of avondmaaltijd te serveren!
Per portie 4
45 mins
Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Glutenvrij
Ingrediënten
- 3/4 koppen (of 1/2 zak) Quorn Vegetarische Fijngehakt
- 2,5 koppen water
- 1/2 kop olijfolie, gedeeld
- 1/4 kop parelcouscous
- 1/4 kop ongekookte orzo
- 1/4 kop quinoa
- 1/4 kop droge gesplitste kikkererwten
- 1/2 middelgrote fijngesneden ui
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt en verdeeld
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl gemalen kurkuma
- 1/2 tl rode chilipoeder
- 1/4 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1/4 groene paprika, in stukjes gesneden
- 2-3 radijsjes, in stukjes gesneden
- 1/2 kop fijngehakte rode kool
- 1 Perzische komkommer, in stukjes gesneden
- 1 pruimtomaat, in stukjes gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- Klein bosje koriander, fijngehakt
- 10-15 muntblaadjes, in julienne gesneden
- 1 el sumak
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Sap van een 1/2 citroen
- 1 eetlepel zwart komijnzaad
- Peper en zout naar smaak
Recept
- Breng het water met 1 eetlepel olijfolie aan de kook in een pot. Voeg er de parelcouscous, orzo, quinoa en droge gesplitste kikkererwten aan toe. Temper het vuur tot middellaag en laat 20-25 minuten sudderen. Giet vervolgens het overtollige water af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen en te voorkomen dat alles gaat plakken.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en voeg er de fijngesneden ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook aan toe. Fruit gedurende 3-5 minuten en voeg er het komijnzaad aan toe. Het mengsel moet heerlijk geuren en de komijn is geroosterd na 3 minuten. Voeg dan het Quorn Vegetarische Fijngehakt, de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder, zout en peper naar smaak toe. Roer 8 minuten op een matig vuur en zet opzij. Meng in een grote kom de resterende olijfolie, 1 teentje knoflook, sumak en citroensap met peper en zout
- Roer er het mengsel van de parelcouscous, Quorn Vegetarische Fijngehakt, fijngesneden groenten, verse koriander, munt en zwarte komijnzaadjes doorheen. Eet smakkelijk!
Recept van Supal Desai
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle recepten

Recepten
BBQ Teriyaki Quorn Stukjes en Ananas Buddha Bowl
Per portie 4
40 mins
282 kcal
(Per portion)

Recepten
Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes
Per portie 6
45 mins
489 kcal
(Per portion)



Recepten
Papaya Salade met Appel-Balsamico Azijn en Quorn Vegetarische Stukjes
Per portie 4
30 mins
341 kcal
(Per portion)


Plaats een waardering of een review
(0)
0 out of 5 stars