
Probeer dit snelle recept voor curry met Quorn Fijngehakt, spinazie en zoete aardappel, met ui, babyspinazie, mango, gember en zoete aardappel, gegarneerd met verse koriander. Klaar in slechts 15 minuten!
Ingrediënten
- 300 g Quorn Fijngehakt
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 eetlepel kerriepoeder, mild
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gedoogde chilivlokken
- 1 middelgrote ui, geraspt
- 1 stuk gemberwortel, ca. 4 x 2 cm, geraspt
- 1 kleine zoete aardappel, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 150 ml gezeefde tomaten
- 300 ml hete groentebouillon
- 100 g kant-en-klare gewassen jonge spinazieblaadjes
- 125 g mango, in stukken gesneden, (voorgesneden verkrijgbaar bij de meeste supermarkten)
- 1 bos verse koriander, fijngesneden
- 1 bosje verse munt, fijngesneden
Recept
- Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de specerijen 1-2 minuten. Voeg de geraspte ui, gember en zoete aardappel toe. Bak nog 3 minuten door
- Roer de gezeefde tomaten en bouillon erdoor en breng aan de kook. Dek de pan af en kook 2 minuten, roer daarna het Quorn Fijngehakt erdoor. Doe de deksel op de pan en roer af en toe. Voeg de spinazie en mangoblokjes toe en kook nog eens 2 minuten
- Breng op smaak met zout en peper en roer er verse koriander en munt door
Serveer met kleine papadums.
