Eenvoudige pastaovenschotel met broccoli en zoete mais

Een gevarieerde ovenschotel met pasta, zoals deze heerlijke en eenvoudige ovenschotel met Quorn Stukjes, broccoli en zoete mais, is een vaste doordeweekse favoriet van het hele gezin. Je maakt 'm met maar weinig ingrediënten die je altijd wel in huis hebt en als je wat over hebt kun je dat invriezen voor later.
Per portie 4
40 mins
Makkelijk
414 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300g Quorn Vegetarische Stukjes
- 1 eetlepel olie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukken gesneden
- 1 eetlepel gemengde gedroogde kruiden
- 250g broccoliroosjes, geblancheerd
- 150g diepgevroren zoete mais
- 250g penne pasta, gekookt volgens de instructies op de verpakking
- zout en peper
- 60g boter of margarine
- 200g bloem
- 200ml groentebouillon
- 300ml melk
- Topping
- 30g volkoren broodkruimels
- 30g geraspte cheddar
Recept
- Verwarm de oven voor op 190 °C / gasovenstand 5.
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui en paprika 5 minuten tot ze zacht zijn. Schep over in een vuurvaste ovenschaal en doe er de Quorn Stukjes, gemengde kruiden, broccoli, zoete mais en pasta bij.
- Smelt voor de saus de boter in een pannetje en voeg al roerend de bloem toe, laat 2 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en meng er met een garde geleidelijk de bouillon en melk doorheen. Zet de pan weer op het vuur en breng voorzichtig, onder voortdurend roeren, weer aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de saus over de Quorn, pasta en andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
- Strooi er de broodkruimels en kaas overheen en bak 18 minuten in een voorverwarmde oven of tot de topping bubbelt en goudbruin is en de pastaschotel door en door warm is.
Chefs tip
Serveer met een knapperige groene salade. In plaats van de broodkruimels als topping kun je deze schotel ook serveren met wat knoflookbrood.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.