Quorn
Eigentijdse hutspot met Quorn Vegetarische Stukjes
3.1351351351351 out of 5, 1 based on 37 ratings

Thuis koken voor familie en vrienden? Probeer dit recept voor Hollandse aardappelpuree met Quorn Vegetarische Stukjes voor een warme vegetarische maaltijd.
532 Kcal
Per portie
Per portie 2
45 mins
Ingrediënten
- 200 g Quorn Stukjes
- 300 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
- 200 g uien, fijngesneden
- 100 g verse erwten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Voor de groentemix:
- 20 g radijzen, fijngesneden
- 20 g fijngesneden rode ui
- 20 g rode kool, fijngesneden
- 1 seldersteel, in kleine stukjes
Recept
- Doe de aardappelen in een grote pan. Voeg koud water toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen gaar en giet af (hou een beetje kookvocht opzij). Plet met 2 eetlepels olijfolie en voeg wat kookvocht toe om een gladde puree te maken.
- Meng alle ingrediënten voor de groentemix.
- Verhit de resterende olie in een wok of pan, voeg de wortelen en fijngesneden ui toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Zet het vuur op medium, voeg de Quorn Stukjes toe, de erwten, de tijm en de helft van de groentemix. Kook 3 minuten en roer er vervolgens de aardappelpuree door.
- Verdeel op twee borden en garneer met de rest van de groentemix.
