Skip to main content

Gezonde kikkererwtencurry met Quorn Fijngehakt

A chickpea and spinach curry made with Quorn Mince topped with sesame seeds and served with a side of cooked oats and a wedge of lime.

Een warme stoofschotel vol smaak! Dit kruidige gerecht met Quorn Vegetarische Fijngehakt en kikkererwten is perfect als je zin hebt in een snelle, hartige maaltijd.

Per portie 4

25 mins

Makkelijk

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Bron van vezels

Sojavrij

Eiwitrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 500 g Quorn Vegetarische Fijngehakt

  • Koolzaadolie om te bakken

  • 1 gele ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 eetlepels koolzaadolie

  • 1 blik kokosmelk (400 g)

  • 2 theelepels komijn

  • Zout

  • Peper

  • Water

  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 130 g verse spinazie

  • 1 limoen

  • Om te serveren:

  • 400 g haver

  • Verse koriander

  • Sesamzaadjes

Recept

  1. Kook de haver volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
  2. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Fruit ze daarna een paar minuten in de olie. Voeg de komijn toe.
  3. Voeg Quorn Fijngehakt toe en bak tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de kokosmelk toe. Vul het blik met water en giet dit in de pan of vuurvaste schaal. Doe daarna de uitgelekte kikkererwten erin.
  5. Laat 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Voeg de geraspte limoenschil toe en het sap van de uitgeperste limoen
  6. Snijd de koriander fijn. Strooi er de sesamzaadjes en koriander over. Serveer met haver.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(0)

0 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.