Gezonde Zelfgemaakte Vegetarische Taco's 4 out of 5, 1 based on 2 ratings

Recepten

Gezonde Zelfgemaakte Vegetarische Taco's

2

Beoordeel dit recept

Probeer dit heerlijke recept voor traditionele taco's met pittige saus. Chipotle saus wordt aangeraden, maar een andere pittige, rokerige of BBQ- saus kan ook! De mix van pittige saus, knoflook en ui, combineert perfect met de smaak van zachte avocado, fris tafelzuur van rode ui en knapperige tacoschelpen. Een simpel maaltijdidee waar je het hele gezin een plezier mee doet.

209 Kcal Per portie
Per portie 4-6
55 mins

Ingrediënten

  • 175 gr. Quorn Fijngehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 1-2 theelepels pittige saus of kruidenpasta (neem een saus naar keuze, variërend in pittigheid, rooksmaak en zoetigheid)
  • 1 blokje groentebouillon, verkruimeld
  • 390 gr. tomatenblokjes, uit een pak of blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 50 ml. water
  • 400 gr. kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • Een handje fijngehakte koriander is een optie
  • Zout en peper naar smaak
  • Tafelzuur van rode uien:

  • 1 rode ui, in dunne repen
  • Sap van 1 limoen
  • Sap van 1 sinaasappel

Serveer met:

  • Tacoschelpen (2-3 per persoon)
  • In reepjes gesneden ijsbergsla
  • Blokjes avocado, besprenkeld met limoensap
  • Geraspte kaas
  • Zure room (of ongezoete naturel yoghurt)

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Product bekijken