
Gnocchi met rucola en ragout van Quorn Vegetarische Fijngehakt
Dit simpele gnocchi-recept met Quorn Vegetarische Fijngehakt is perfect voor een lichte lunch of familiediner.

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Glutenvrij
Ingrediënten
- Voor de gnocchi
- 400 g witte aardappelen, geschild en in kwarten gesneden
- 250 g tofu
- 200 g bloem
- 2 eieren
- 2 theelepels zout
- 50 g rucola, fijngesneden
- Voor de ragout
- 300 g Quorn Vegetarische Fijngehakt
- Een beetje olijfolie
- 1 rode ui, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 g tomatenpuree
- 60 ml rode wijn (je kunt groentebouillon gebruiken als alternatief)
- 400 g tomaten in stukjes, uit blik
- 250 ml groentebouillon
- 1 kaneelstokje
- zout en peper
- Rucolabladeren ter garnering
Recept
- Leg de aardappelen in een pan met koud water en breng het water aan de kook. Kook 15 minuten of totdat de aardappelen gaar zijn. Giet af en stamp de aardappelen.
- Doe de aardappelpuree in een kom en voeg de overige gnocchi-ingrediënten toe. Mix totdat er een plakkerig deeg ontstaat.
- Leg het deeg op een met bloem bedekt aanrecht en deel het in 4. Rol een stuk op tot de vorm van een worstje, van ongeveer 60 cm lang. (Bedek je handen met bloem als het deeg te plakkerig is om mee te werken.) Snijd in stukken van 3 cm. Herhaal tot je al het deeg hebt gebruikt
- Breng een grote pan met gezout water aan de kook. Voeg de gnocchi in delen toe en kook ze 3 minuten of totdat de gnocchi naar het oppervlak komt drijven. Haal de gnocchi eruit met een schuimspaan.
- Om de ragout te maken, verhit je een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
- Voeg de tomatenpuree, rode wijn en het Quorn Vegetarische Fijngehakt toe. Bak 1 minuut.
- Voeg de tomaten uit blik, groentebouillon en het kaneelstokje toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur wat omlaag en laat het 10 minuten sudderen. Breng het geheel vervolgens op smaak.
- Om te serveren, verhit je een scheutje olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de gnocchi in delen op hoog vuur om ze aan alle kanten te bruinen, en schep ze op voorverwarmde borden.
- Schep er de ragout van Quorn Vegetarische Fijngehakt overheen en besprenkel met rucolabladeren. Breng op smaak met zwarte peper.
Chefs tip
Je kunt voor de verandering de rucola vervangen door basilicum of spinazie.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle recepten



Recepten
Thaise Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes
Per portie 4
40 mins
99 kcal
(Per portion)



Recepten
Papaya Salade met Appel-Balsamico Azijn en Quorn Vegetarische Stukjes
Per portie 4
30 mins
341 kcal
(Per portion)

Plaats een waardering of een review
(0)
0 out of 5 stars