Skip to main content

Katsu Curry met Quorn Vegetarische Stukjes

Vegetarian Japanese Katsu Curry, made with Quorn Pieces, carrots, coconut milk, herbs, spices, served with rice, lettuce and pickles.

Heerlijke Oosterse smaken, met verse wortels, uien en knoflook, kokosmelk, kruiden en specerijen, gecombineerd met lekkere Quorn Stukjes. Geserveerd met een garnering van geraspte limoenschil, limoensap en koriander, met kleefrijst en Japans tafelzuur voor de perfecte harmonie op een bord. Een verfijnd recept voor een verrukkelijke maaltijd.

Per portie 4

70 mins

Kost wat moeite

226 kcal
(Per portion)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk

Arm aan verzadigde vetten

Geen soja

Vezelrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ui, geschild en fijngehakt
  • 5 hele teentjes knoflook, gepeld
  • ½ theelepel gember, fijngehakt
  • 2 wortelen, geschild en gehakt
  • 1½ eetlepel milde kerriepoeder
  • ½ theelepel garam masala
  • 1 eetlepel dikke sojasaus
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 theelepels honing
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel geraspte limoenschil & limoensap
  • 2 eetlepels koriander, gehakt

Recept

  1. Verhit de kokosolie in een pan, voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit 2 minuten. Doe de wortels en de zoetzure groente erdoor en laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken met het deksel erop totdat de groente zacht is en begint te karamelliseren.
  2. Roer het kerriepoeder en de garam masala erdoor en laat 1 minuut doorkoken. Giet de sojasaus, groentebouillon, kokosmelk en honing erdoor en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus tot deze een zachte en egale consistentie heeft, en zet het vuur dan weer laag.
  4. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 8 minuten.
  5. Voeg de gebakken Quorn Stukjes toe aan de saus, samen met de geraspte limoen, het limoensap en de koriander en breng daarna op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Serveer met Thaise plakrijst en een salade van Japanse zoetzure groente.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(39)

3 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.