Katsu Curry met Quorn Vegetarische Stukjes
Heerlijke Oosterse smaken, met verse wortels, uien en knoflook, kokosmelk, kruiden en specerijen, gecombineerd met lekkere Quorn Stukjes. Geserveerd met een garnering van geraspte limoenschil, limoensap en koriander, met kleefrijst en Japans tafelzuur voor de perfecte harmonie op een bord. Een verfijnd recept voor een verrukkelijke maaltijd.
Per portie 4
70 mins
Kost wat moeite
226 kcal
(Per portion)
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Geen soja
Vezelrijk
Glutenvrij
Ingrediënten
- 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 ui, geschild en fijngehakt
- 5 hele teentjes knoflook, gepeld
- ½ theelepel gember, fijngehakt
- 2 wortelen, geschild en gehakt
- 1½ eetlepel milde kerriepoeder
- ½ theelepel garam masala
- 1 eetlepel dikke sojasaus
- 200 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 theelepels honing
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel geraspte limoenschil & limoensap
- 2 eetlepels koriander, gehakt
Recept
- Verhit de kokosolie in een pan, voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit 2 minuten. Doe de wortels en de zoetzure groente erdoor en laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken met het deksel erop totdat de groente zacht is en begint te karamelliseren.
- Roer het kerriepoeder en de garam masala erdoor en laat 1 minuut doorkoken. Giet de sojasaus, groentebouillon, kokosmelk en honing erdoor en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 20 minuten zachtjes stoven.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus tot deze een zachte en egale consistentie heeft, en zet het vuur dan weer laag.
- Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 8 minuten.
- Voeg de gebakken Quorn Stukjes toe aan de saus, samen met de geraspte limoen, het limoensap en de koriander en breng daarna op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Serveer met Thaise plakrijst en een salade van Japanse zoetzure groente.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenRecepten
Amerikaanse Stoofpot met Quorn Vegetarische Stukjes
Per portie 4
50 mins
435 kcal
(Per portion)
Recepten
BBQ Teriyaki Quorn Stukjes en Ananas Buddha Bowl
Per portie 4
40 mins
282 kcal
(Per portion)
Recepten
Romige Soep van Kokosnoot en Flespompoen met Quorn Stukjes
Per portie 4
55 mins
605 kcal
(Per portion)
Plaats een waardering of een review
(39)
3 out of 5 stars