Lasagne van Quorn Vegan Fijngehakt en Courgette

Laat je verleiden door die typisch Italiaanse smaak met ons heerlijke recept voor Quorn Lasagne met Vegan Fijngehakt en Courgette. Met verse selderij, ui en knoflook, perfect gebakken in een heerlijke tomatenpestosaus en gemengd met Quorn Fijngehakt. Laag om laag opgebouwd met heerlijk gegrilde courgettes en ricotta. Gegarneerd met kerstomaatjes en gebakken in de oven is dit echt een heerlijk recept.
Per portie 4
45 mins
Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegan Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Ingrediënten
- 300 g Quorn Vegan Fijngehakt
- 2 grote courgettes, in lange dunne plakken gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, gekneusd
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 3 eetlepels rode pesto
- 1 blokje groentebouillon, opgelost in 100 ml heet water
- 400 g tomatensaus
- 3 eetlepels verse basilicum, gehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- Ingrediënten voor de bovenlaag
- 250 g ricotta
- 60 ml magere crème fraîche
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd - optioneel
- 30 g vegetarische harde kaas, geraspt
Recept
- Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur en bak de ui al roerend glazig in 4-5 minuten. Voeg de knoflook en bleekselderij toe en laat nog 2 minuten doorbakken.
- Voeg al roerend de rode pesto, groentebouillon en tomatensaus toe. Breng aan de kook en laat de saus afgedekt 10 minuutjes sudderen. Roer vervolgens het Quorn Fijngehakt erdoor, doe de deksel weer op de pan en laat nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de basilicum en oregano toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak de courgetteplakken 1-2 minuten per kant.
- Meng de ricotta, crème fraîche, nootmuskaat, zout, peper en de helft van de harde kaas in een kom.
- Leg in een ovenschaal een laag courgetteplakken, bedek deze met het gehaktmengsel en dek af met nog een laag courgetteplakken. Verdeel hierover het ricottamengsel en garneer met de cherrytomaatjes, zwarte peper en resterende kaas.
- Zet de schotel ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.