Papaya Salade met Appel-Balsamico Azijn en Quorn Vegetarische Stukjes

Een heerlijk licht en verfrissend vegetarische gerecht.

Per portie 4

30 mins

Makkelijk

341 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 280 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 8 eetlepels appel-balsamicoazijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gedroogde chilizaadjes
  • Een snufje kaneel
  • Een snufje gemalen kruidnagel
  • 2 papaya's, geschild en in stukjes gesneden
  • 1/2 komkommer, geschild en in zeer dunne linten gesneden
  • 2 middelgrote wortels, geschild en in dunne repen gesneden
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 80 g granaatappelpitjes
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 10 g muntblaadjes, fijngehakt
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje zout en zwarte peper

Recept

  1. Combineer de ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg de Quorn Vegetarische Stukjes toe, roer goed door elkaar, dek af en zet 20 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Leg de gemarineerde Quorn Vegetarische Stukjes op een licht ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Combineer de ingrediënten voor de salade en meng ze goed door elkaar. Sprenkel de dressing eroverheen.
  5. Doe de salade in een schaal en verdeel er de Quorn Vegetarische Stukjes over. Garneer met een paar takjes munt.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (38)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.