Dit pompoengerecht is gemaakt van Quorn Vegetarische Stukjes en quinoa, verrijkt met Marokkaanse kruiden en afgewerkt met granaatappel en yoghurt. Een heerlijk, vetarm seizoensmaaltijd waar het hele gezin zal van smullen.
2 koffielepels Ras al Hanout (Marokkaanse kruiden)
½ tot 1 koffielepel cayennepeper
150 g quinoa
2 eetlepels granaatappelstroop
500 ml groentebouillon
1 granaatappel
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
Peper en zout naar smaak
3 eetlepels natuuryoghurt
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4
Snijd de pompoen in 4 stukken (of 2 als je kleinere pompoenen neemt) en lepel de zaadjes eruit. Borstel de pompoen lichtjes met de helft van de olie en bak 20-25 minuten tot hij mals is, maar toch nog vast
Verwarm de olie in een grote pan en stoof de ui gedurende 5 minuten. Roer er de ui, komijn, Ras al Hanout, cayennepeper door en bak nog 2 minuten
Roer er de quinoa, granaatappelstroop en groentebouillon door. Breng tot het kookpunt en laat dan 10 minuten sudderen. Roer er dan de Quorn Vegetarische Stukjes door en kook 15 minuten
Voeg er de verse kruiden en de granaatappelzaadjes aan toe en meng stevig. Lepel het mengsel in de pompoen en werk af met een kwakje natuuryoghurt