Quorn Lasagnehapjes

Jacqueline Meldrum schrijft over eten en bedenkt recepten. Ze spitst zich toe op het maken van makkelijke vegetarische en veganistische maaltijden, die je vindt op haar blog Tinned Tomatoes. Hier laat ze snelle lasagnehapjes zien, gemaakt met Quorn Vegan fijngehakt, champignons, kant-en-klare kaasaus, tomatensaus en geraspte mozzarella.

Per portie 4

35 mins

Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegan Fijngehakt

Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk

Ingrediënten

  • 100 g Quorn Vegan Fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 kleine lookteen, geplet
  • 4 grote kastanjechampignons, fijngehakt
  • ½ groentenbouillonblokje
  • 150 g rijke tomatensaus in pot
  • 4 blaadjes verse lasagne
  • een flinke snuif zout en peper
  • 4 eetlepels verse kaassaus
  • 4 eetlepels geraspte mozzarella

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/ventilator 180°C/gasovenstand 6
  2. Sauteer de ui en de look in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en sudder ze voorzichtig tot die ook zacht zijn. Doe er de Quorn fijngehakt bij en meng goed.
  3. Strooi het halve bouillonblokje over het gehaktmengsel voor extra smaak en roer het erdoor. Giet dan de tomatensaus erbij. Kruid met peper en zout en laat het nog een paar minuten sudderen.
  4. Maak een muffinbakvorm vet of bespuit het met olie en leg een lange strook vetvrij papier in elk vormpje om de lasagne makkelijk te verwijderen
  5. Neem een glas met ongeveer de grootte van de muffinvorm en zet het op de lasagne. Ga met een mes rond het glas en snijd zo 16 rondjes uit de lasagne.
  6. Leg een lasagnerondje in 8 van de muffinvormpjes. Leg er dan een theelepel gehakt op en nog een lasagnerondje. Daarna leg je er een hoopje kaassaus met een theelepel op en strooi je er wat mozarella over
  7. Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de lasagnehapjes goudbruin zien. Serveer ze per twee op elkaar met groene salade als voorgerecht
  8. Smakelijk!

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.