Quorn Fijngehakt Arancini

Ons Arancini-recept met Quorn Vegan Fijngehakt biedt de smaak van Sicilië, zonder vlees. Deze heerlijke rijstballetjes zijn gevuld met Quorn Vegan Fijngehakt en gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Per portie 4
50 mins
Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegan Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Ingrediënten
- 350 g Quorn Vegan Fijngehakt (2 pakken)
- Olijfoli
- 1 ui
- 500 g rijst
- Zout, naar smaak toevoegen
- Peper, naar smaak toevoegen
- 1 glas witte wijn
- 4 eieren
- Broodkruim
- 2 l bouillon
Recept
- Maak eerst de tomatensaus. Snijd 1 ui fijn en fruit deze aan.
- Voeg de tomatenpassata, het zout en de peper toe en laat circa 20 minuten doorkoken.
- Voeg de grof gesneden basilicum toe en haal de saus van het vuur.
- Snijd voor de rijstballetjes 1 ui fijn en fruit deze aan. Voeg de rijst toe aan de uien en schenk er beetje bij beetje de witte wijn bij.
- Begin na een paar minuten, als de rijst heet is, met het toevoegen van de bouillon totdat de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
- Haal het rijstmengsel van het vuur en laat afkoelen.
- Bak ondertussen in een pan met een scheutje olijfolie het Quorn Vegan Fijngehakt en volg de aanwijzingen op de verpakking. Roer zodra het gehakt gaar is een paar eetlepels tomatensaus door het gehakt totdat het helemaal met saus bedekt is.
- Neem een beetje rijst in de palm van je hand en duw het plat tot een laagje dat overal even dik is. Leg een beetje van het gehaktmengsel in het midden van de rijst en vouw de rijst naar binnen zodat er een balletje ontstaat. Herhaal dit tot de rijst op is. Bestrijk de balletjes vervolgens met ei, dat met zout en peper is losgeklopt, en rol ze door het broodkruim.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.