Skip to main content

Quorn Fijngehakt Chili Taco Cups

Vegetarian Quorn Mince Chilli filled in taco cups served on a wooden board with a side of cheese, yoghurt and cherry tomatoes

Met een snel bereide, heerlijke chili con carne maak je gegarandeerd de hele familie of groep vrienden blij. Serveer je het in individuele taco cups met toppings naar eigen keuze, dan wordt het avondeten nóg leuker. Pas de pittigheid gemakkelijk aan naar eigen smaak.

Per portie 4

30 mins

Kost wat moeite

22 g vezel
(Per portion)

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Bron van vezels

Sojavrij

Eiwitrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 350 gr. Quorn Vegetarische Fijngehakt (2 verpakkingen gehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 - 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 - 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 - 1 theelepel kaneel
  • 100 ml groentebouillon
  • 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
  • 400 gr. kidneybonen (of gemengde bonen) uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gehakte koriander, en wat extra blaadjes om te garneren
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 lente-uitjes (voor kinderen: voorzichtig snijden met een schaar)
  • 1/2 komkommer (voor kinderen: in ringen snijden met een bestekmes)
  • 4-6 grote tortilla wraps
  • 1/4 ijsbergsla (met een schaar in reepjes geknipt)
  • 8 cherrytomaten, in vieren gedeeld
  • 100 gr. cheddar, geraspt

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC / 350ºF / gasmarkering 4. Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel. Bak de ui en knoflook 2 minuten, voeg daarna het chilipoeder, de komijn en de kaneel toe en kook een minuut. Roer de Quorn Fijngehakt erdoor en strooi de kruiden er overheen. Roerbak 1 minuut.
  2. Voeg de groentebouillon, gehakte tomaten, uitgelekte bonen, tomatenpuree, tomatenketchup en oregano toe. Breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en roer de koriander erdoor. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
  3. Bereid de garnering voor door de yoghurt, de lente-uitjes en de komkommer met elkaar te mengen. Zet het even opzij om te laten inwerken.
  4. Gebruik voor de bereiding van de taco cups koekvormpjes van 12 cm of een glas van 12 cm om cirkels uit de tortilla's te snijden. Maak er zoveel mogelijk. Plaats deze in een diepe muffinbakvorm met minstens 6 openingen. Schuif het in de oven en bak 12-14 minuten, tot de cups goudkleurig en knapperig zijn.
  5. Voor het opdienen leg je de chili en warme taco cups op tafel, samen met de yoghurt, sla, tomaten en geraspte kaas in aparte schaaltjes. Schep wat Quorn chili in de taco cups en laat iedereen de eigen toppings kiezen.

Chefs tip

Om grotere taco cups te maken en afval te vermijden, plaats je een bakplaat in een voorverwarmde oven (170ºC / 325ºF / gasmarkering 3) met daarop een licht ingevette metalen bak met platte bodem en een diameter van ongeveer 10-12 cm en een hoogte van ongeveer 10 cm (of een andere hittebestendige bak/schaal). Plaats een hele tortilla van 25 cm over de bovenkant en laat deze ongeveer 6 tot 8 minuten knapperig worden. Haal voorzichtig van de bak en herhaal, afhankelijk van de hoeveelheid tortilla's. Leg opzij tot ze nodig zijn.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(10)

3 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.