Quorn Pompoen Paprika's

Deze gevulde paprika's met Quorn Stukjes zijn superleuk om met Halloween voor de kinderen te maken – en ze kunnen natuurlijk zelf meehelpen met het uitsnijden van de gezichtjes. Varieer met couscous en witte of wilde rijst voor de vulling en kies paprika's in diverse kleuren voor een vrolijke touch!
Per portie 4
40 mins
Makkelijk
125 kcal
(Per portie)
4,6 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 100 g Quorn Stukjes, ontdooid
- 50 g wilde rijst
- 50 g courgette, geraspt
- 50 g wortel, geraspt
- 1 eetlepel geroosterde pompoenzaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper
Recept
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet apart.
- Snijd met een kartelmesje de bovenkant van de paprika's, laat de steel eraan zitten en verwijder de zaadjes aan de binnenkant. Maak met het mesje driehoekige ogen, een neus en enge mond in elke paprika.
- Breng een grote pan met water aan de kook. Blancheer beide delen van alle paprika's 5 minuten in het kokende water. Leg de paprika's in een ovenschaal.
- Doe voor de vulling de gekookte wilde rijst, Quorn Stukjes, courgette, wortel, pompoenzaadjes en citroensap in een schaal en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de vulling in de geblancheerde paprika's en dek af met de bovenkant van de paprika's.
- Verwarm de oven voor op 180C (hete lucht)/ 200C/400F/gasstand 6.
- Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.