Skip to main content

Quorn Vegetarische Chili con Carne met Bloemkoolrijst

quorn chilli sin carne & cauliflower rice vegetarian recipe

Probeer ons eenvoudige recept voor Quorn Vegetarische Chili Con Carne met Bloemkoolrijst, met heerlijk en gezonder Quorn Vegetarische Fijngehakt, bonen, paprika en gemengde specerijen. Laag in verzadigd vet en rijk aan eiwitten.

Per portie 4

30 mins

Kost wat moeite

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Bron van vezels

Sojavrij

Eiwitrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarische Fijngehakt
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 middelgrote ajuin, grof gesneden
  • 1-2 chilipepers, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 300 ml groentebouillon
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 eetlepel vegetarische worcestersaus
  • 1/2 pot gegrilde paprika’s, in blokjes gesneden
  • 400 g gemengde bonen uit blik, uitgelekt
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 bosje verse korianderblaadjes, fijngesneden
  • 1 bloemkool, eerst in roosjes gesneden en daarna in een keukenmachine fijngehakt tot stukjes ter grootte van een rijstkorrel
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Recept

  1. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uisnippers 5-6 minuten tot ze zacht worden. Voeg de chilipepers, knoflook en kruidenmix toe en bak onder voortdurend roeren nog eens 2 minuten.
  2. Roer de groentebouillon en de tomatenpassata erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. Roer er daarna het Quorn Fijngehakt, de vegetarische worcestersaus, rode paprikastukjes en bonen door. Doe de deksel weer op de pan en laat 8 minuten zachtjes doorkoken. Roer als laatste de fijngehakte korianderblaadjes door de Quorn Chili.
  3. Doe intussen de bloemkoolkorrels in een magnetronkom, dek af met magnetronfolie en verwarm 4 minuten op vol vermogen. Verwijder voorzichtig de folie, schep de korrels goed om, dek opnieuw af en verwarm nog eens anderhalve minuut. Laat 1 minuut rusten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de chili met de bloemkoolrijst. Heerlijk met guacamole en partjes verse limoen.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(50)

3 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.