Risotto van parelgort met Quorn Vegetarische Stukjes

Bereid je voor op een ware smaaksensatie. Pomodorini, geraspte citroenschil, knoflook, paprikapoeder, peterselie, spinazie en goudbruin gebakken Quorn Vegetarische Stukjes, geserveerd op een bed van perfect gekookte parelgort en afgemaakt met een heerlijk romige muntyoghurtdip. Een ideale maaltijd om je gezin te verwennen. Rijk en o zo verrukkelijk.
Per portie 4
25 mins
Kost wat moeite
469 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 1 pak Quorn Vegetarische Stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes, gesneden
- ½ rode peper, gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 120 g parelgort
- 600 ml het groentebouillon
- 100 g pomodorini of cherrytomaatjes
- 100 g spinazie
- Geraspte schil van een ½ citroen
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- Zout en zwarte peper naar smaak
Recept
- Verhit 1 eetlepel olie en fruit de sjalotjes en de rode peper zachtjes 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Roer de knoflook en paprikapoeder erdoor en bak nog 1-2 minuten.
- Voeg de parelgort en de hete bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 20 minuten koken tot de parelgort gaar is en de bouillon helemaal is opgenomen en verdampt.
- Verhit intussen 1 eetlepel plantaardige olie in een hapjespan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 5-6 minuten goed door tot ze gaar zij. Houd ze warm tot je ze nodig hebt.
- Snijd de tomaten doormidden, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olie. Bak ze 8-10 minuten tot ze lichtjes beginnen te bruinen.
- Roer de geroosterde tomaatjes, geraspte citroen en peterselie door de risotto, verdeel over twee borden en schep daar de Quorn Vegetarische Stukjes op.
Chefs tip
Maak je Quorn Risotto nog gevulder door er een paar handjes spinazie doorheen te roeren, vlak voor het einde van de kooktijd.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.