Skip to main content

Risotto van parelgort met Quorn Vegetarische Stukjes

Vegetarian meal made with Quorn Pieces, pearl barley risotto, tomatoes and red pepper served in a white bowl with fork next to a glass of water.

Bereid je voor op een ware smaaksensatie. Pomodorini, geraspte citroenschil, knoflook, paprikapoeder, peterselie, spinazie en goudbruin gebakken Quorn Vegetarische Stukjes, geserveerd op een bed van perfect gekookte parelgort en afgemaakt met een heerlijk romige muntyoghurtdip. Een ideale maaltijd om je gezin te verwennen. Rijk en o zo verrukkelijk.

Per portie 4

25 mins

Kost wat moeite

469 kcal
(Per portion)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk

Arm aan verzadigde vetten

Geen soja

Vezelrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesneden
  • ½ rode peper, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 120 g parelgort
  • 600 ml het groentebouillon
  • 100 g pomodorini of cherrytomaatjes
  • 100 g spinazie
  • Geraspte schil van een ½ citroen
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Recept

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de sjalotjes en de rode peper zachtjes 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Roer de knoflook en paprikapoeder erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  2. Voeg de parelgort en de hete bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 20 minuten koken tot de parelgort gaar is en de bouillon helemaal is opgenomen en verdampt.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel plantaardige olie in een hapjespan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 5-6 minuten goed door tot ze gaar zij. Houd ze warm tot je ze nodig hebt.
  4. Snijd de tomaten doormidden, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olie. Bak ze 8-10 minuten tot ze lichtjes beginnen te bruinen.
  5. Roer de geroosterde tomaatjes, geraspte citroen en peterselie door de risotto, verdeel over twee borden en schep daar de Quorn Vegetarische Stukjes op.

Chefs tip

Maak je Quorn Risotto nog gevulder door er een paar handjes spinazie doorheen te roeren, vlak voor het einde van de kooktijd.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(37)

2 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.