Slabakjes met Hoisin en Quorn Vegan Fijngehakt

Alle smaken van Azië komen samen in dit heerlijke fusionrecept met Quorn Vegan Fijngehakt, gemarineerd in hoisinsaus, soja en sherry. Gebakken met lente-uitjes, waterkastanjes, taugé en een flinke dosis chilipepertjes en geserveerd met peultjes in een handzaam bakje van romaine sla. Een onvergetelijk en gezond idee voor de maaltijd!

Per portie 4

20 mins

Makkelijk

Gemaakt met Quorn Vegan Fijngehakt

Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegan Fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry of rijstwijn
  • 1 theelepel rode chilipepers, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes, gesneden
  • 50 g waterkastanjes, kleingesneden
  • 50 ml water
  • 100 g rijstnoedels, gekookt
  • 60 g taugé
  • 10 peultjes, gesneden en geblancheerd
  • Slabladeren, little gem of romaine

Recept

  1. Meng de hoisinsaus, sojasaus, sherry en chili in een kom. Voeg het Quorn Vegan Fijngehakt toe, roer alles goed door en zet de kom even weg.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de lente-uitjes 1 minuut.
  3. Voeg het gehaktmengsel toe en roerbak alles gedurende vijf minuten. Voeg de waterkastanjes, de taugé en het water toe en laat 1 minuutje meebakken zodat de groente zacht wordt.
  4. Leg de slabladeren op de borden, leg de noedels in het midden van de bladeren en verdeel het gehaktmengsel erover. Garneer met taugé en peultjes.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (33)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.