Spaghetti Bolognaise met Quorn Fijngehakt

Zeker de moeite om te proberen: de vegetarische versie met Quorn Vegetarische fijngehakt van deze tijdloze familiehit!
Per portie 4
20 mins
Makkelijk

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Ingrediënten
- 500 g Quorn Vegetarische Fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie (in tegenstelling tot rundergehakt is het niet nodig om Quorn Fijngehakt in olie te bakken, maar volstaat het de olie toe te voegen aan de saus. Er is dus slechts één eetlepel olie nodig voor dit recept.)
- 1 fijngehakte ui
- 1 fijngehakte wortel
- 1 fijngehakte seldersteel
- 200 g fijngehakte champignons
- 2 geplette teentjes look
- 400 g tomaten in stukjes (in blik)
- 1 blokje groentebouillon opgelost in 200 ml kokend water
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde kruidenmix
- 1 theelepel gedroogde marjolein
- 200 g spaghetti (gekookt en uitgelekt)
- Enkele verse met de hand gescheurde basilicumblaadjes als garnering
- Versgemalen zwarte peper en zout
Recept
- Verhit de olie in een pan, voeg de ui, wortel, selder en look toe en laat op een zacht vuurtje 5 min. fruiten. Voeg de champignons toe en laat 2 tot 3 min. extra garen.
- Voeg de tomaat, tomatenpuree, gedroogde kruiden, ketchup en groentebouillon toe. Dek de pan af en laat het geheel 8 tot 10 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg Quorn Fijngehakt toe en laat op een zacht vuur garen terwijl je de spaghetti bereidt volgens de richtlijnen op de verpakking. Kruid naar smaak.
- Giet de spaghetti af, schep de bolognaisesaus eroverheen, garneer met de blaadjes basilicum en dien op.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.