Skip to main content

Paté met Quorn Vegetarische Stukjes en Spinazie

Vegetarian pate made with Quorn Pieces and spinach served in a jar on top of a picnic basket and toasted bread on the side

Probeer dit recept voor een heerlijke paté met spinazie en Quorn vegetarische stukjes Geniet van vleesvrije alternatieven met Quorn.

Per portie 4

15 mins

Kost wat moeite

156 kcal
(Per portion)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk

Arm aan verzadigde vetten

Geen soja

Vezelrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 200 g Quorn Vegetarische Stukjes, ontvroren indien diepgevroren gebruikt
  • 15 g boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 lookteentje, geplet
  • 100 ml zoete/halfzoete witte wijn
  • 3/4 theelepel geplette venkelzaadjes
  • 1 grote handvol spinazie
  • 100 g vetarme roomkaas
  • Zout en peper

Recept

  1. Verwarm de boter vooraf in een braadpan en braad er de sjalot zachtjes in, 2 tot 3 minuten of tot hij zacht is. Voeg er de look eraan toe en bak 1 minuut verder.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de wijn toe. Kook hem tot 3/4 in. Zet het vuur lager en doe de Quorn vegetarische stukjes en de geplette venkelzaadjes in de pan. Laat het geheel nog 7 minuten verder bakken.
  3. Schep alle ingrediënten uit de pan en doe ze in een keukenrobot, samen met de spinazie en roomkaas. Kruid volgens je smaak.
  4. Schep alles in potjes en zet die in de koelkast voor een uur of tot je ze wil opdienen. Serveer op kamertemperatuur met sneetjes geroosterd brood met zongedroogde tomaten.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.