Recepten

Supersimpele vegetarische lasagne met Quorn Fijngehakt

Probeer deze heerlijke en makkelijke lasagne met Quorn Fijngehakt. TIP! Heb je nog wat wortels, uien en tomaten in huis? Maak op wat je nog over hebt, verspil geen etenswaren en bereid ook nog eens een heerlijke schotel.

Per portie 4

75 mins

Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • 600 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 1 grote gele ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 blikken tomaten in stukjes
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 pak lasagnevellen
  • Zout
  • Peper
  • Witte saus:
  • 300 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels room

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  2. Schil en snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortel en rasp met een grove rasp.
  3. Giet de olijfolie in een grote hapjespan en verwarm op middelhoog vuur.
  4. Fruit de ui, knoflook en wortel tot de ui glazig wordt. Voeg dan de tomatenpuree en het Quorn Fijngehakt toe.
  5. Voeg de stukjes tomaat toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Witte saus: Doe de crème fraîche in een kom en voeg de room toe. Voeg zout en peper toe. Roer tot een vloeibare massa.
  7. Gebruik een ovenschaal met hoge randen. Bedek de bodem van de schaal met een laag tomatensaus en wissel daarna af met de lasagnevellen, gehakt en de witte saus. Breng elke laag eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Eindig met een laag witte saus en bestrooi deze met geraspte kaas.
  9. Bak 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Serveer met een groene salade.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.