Skip to main content

Vegetarische Laksa met Quorn Stukjes

Wat is er op een koude en regenachtige dag beter dan een pittige noedelsoep? Een vleesvrije noedelsoep! Probeer onze versie van Laksa - een traditionele Zuidoost-Aziatische pittige noedelsoep met Quorn Stukjes. Varieer met de hoeveelheid kruiden, afhankelijk van wat jij en je gezin het lekkerste vinden.

Per portie 4

55 mins

Kost wat moeite

156 kcal
(Per portion)

4,7g of vet

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk

Arm aan verzadigde vetten

Geen soja

Vezelrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 280 g Quorn Stukjes
  • Gestoomde groene groenten (broccoli, paksoi, spinazie)
  • 200 g platte rijstnoedels, gekookt
  • 200 g verse sojascheuten, schoongemaakt en geblancheerd
  • Verse koriander, gehakt
  • 2 el neutraal smakende olie
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander of 2 tl korianderzaadjes
  • ½ tl gemalen komijn of 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl zacht paprikapoeder
  • 1,2 l groentebouillon
  • 1¼ tl fijn zout, naar smaak
  • 400 ml volle kokosmelk
  • Sap van ½ limoen, naar smaak
  • 1½ tl suiker, naar smaak
  • Laksapasta:
  • 3 middelgrote sjalotten, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras, het witte deel gehakt (maar gooi de rest niet weg)
  • 40 g gember, grof gesneden
  • 2 verse rode chilipepers
  • 1 el (ca. 1 vel) gemalen nori

Recept

  1. Doe alle ingrediënten voor de pasta in een blender en mix tot alles fijngesnipperd is.
  2. Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur en fruit de laksapasta 10 minuten onder voortdurend roeren.
  3. Voeg de droge kruiden toe en laat het mengsel gedurende 5 minuten verder fruiten, onder regelmatig roeren.
  4. Voeg de bouillon, het zout en de restjes citroengras (behalve de buitenste bladeren) toe, en laat 18 minuten sudderen.
  5. Verwijder het citroengras en voeg de Quorn Stukjes toe.
  6. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout, limoensap en een beetje suiker. Laat nog 10 minuten verder sudderen.
  7. Verdeel de groene groenten en de noedels over vier kommen. Werk af met geblancheerde sojascheuten en verse koriander.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(1)

5 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.