Breng de smaak van Italië naar je keuken met dit gezondere alternatief voor een echte klassieker - lasagne. Rijke lagen pasta, romige bechamelsaus en een heerlijke saus van Quorn Fijngehakt maken dit gerecht onweerstaanbaar!
Fruit de fijngehakte mix van selderij, wortel en ui 5-10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, basilicum, rozemarijn, zout en peper toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Voeg het Quorn Fijngehakt toe aan de saus voor de lasagnevulling en roer af en toe.
Nu de bechamelsaus: smelt eerst de boter langzaam in een pan, doe er de bloem bij en laat het 2-3 minuten koken. Giet er langzaam de sojamelk bij en blijf continu roeren. Laat de gebonden saus zachtjes 5-10 minuten koken. Voeg de nootmuskaat toe.
Kook de lasagnevellen in 3-4 minuten in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
Verdeel een eetlepel van de groentesaus op de bodem van een ovenschaal, leg er een laag lasagnevellen op, giet daar een laagje bechamelsaus overheen en daarna weer een laagje goed verdeelde groentesaus. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en herhaal dit proces tot je het gewenste aantal lagen hebt. Eindig met een laag saus en een flinke hoeveelheid geraspte kaas. Bak in 30 minuten af in de oven.