Vegetarische Moussaka met Aubergines en Quorn Fijngehakt

Een populaire Griekse klassieker, maar dan vegan! Met dit recept vol Mediterrane smaken lijkt het alsof je even in Griekenland bent. Gezond en lekker!
Per portie 4
75 mins
Kost wat moeite

Gemaakt met Quorn Vegan Fijngehakt
Bron van vezels
Sojavrij
Eiwitrijk
Ingrediënten
- 600 g Quorn Vegan Fijngehakt
- 2 aubergines
- Koolzaadolie om te bakken
- 4 aardappels
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenpulp
- 3 eetlepels ajvar rode paprikasaus
- 125 g fetakaas
- Zout
- Peper
- Witte saus:
- 3 eetlepels tarwebloem
- 3 eetlepels boter
- 4 dl melk
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 ° C.
- Kook de aardappelen, schil ze en snijd ze in dunne plakjes
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in de olie.
- Voeg Quorn Fijngehakt toe en bak tot het goudbruin is.
- Giet de tomatenpulp en de ajvar erover. Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 15 minuten koken.
- Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakjes en bak ze op hoog vuur in een droge pan tot ze iets beginnen te kleuren.
- Smelt de boter voor de witte saus in een hapjespan. Roer de bloem erdoor en verdun met melk. Breng aan de kook en roer tot je een gladde, vloeibare saus hebt.
- Giet wat olie in een vuurvaste schaal. Bedek de bodem van de schaal met schijfjes aardappel en de helft van de plakjes aubergine. Schep er de gehaktsaus op en bedek met de rest van de aubergines. Maak af door de witte saus eroverheen te gieten.
- Kruimel de fetakaas erover en bak circa 30 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenPlaats een waardering of een review
Beoordeel en recenseer
Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.