Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes 4 out of 5, 1 based on 4 ratings

Recepten

Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes

4

Beoordeel dit recept

Deze vullende stoofpot met aubergine, rode peper, accenten van pittige harissa en Quorn Stukjes is een echte winterfavoriet. Besprenkel met zelfgemaakte tahini en serveer met knapperig brood voor een heerlijk diner.

489 Kcal Per portie
Per portie 6
45 mins

Ingrediënten

Stoofpotje:

  • 1 pakje (300 gr.) Quorn Stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 kleine aubergines, gehakt in blokjes van 2 cm, 650 gr.
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • 4 theelepels harissapasta
  • 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
  • 250 ml gepureerde tomaten (passata)
  • 125 ml groentebouillon
  • 400 gr. kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 70 gr. feta, verkruimeld
  • 35 gr. geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Tahinisaus:

  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • Snufje zout
  • 1 knapperig brood, om erbij te serveren

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Product bekijken