Skip to main content

Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes

warm chickpea and quorn pieces harissa stew vegetarian recipe

Deze vullende stoofpot met aubergine, rode peper, accenten van pittige harissa en Quorn Stukjes is een echte winterfavoriet. Besprenkel met zelfgemaakte tahini en serveer met knapperig brood voor een heerlijk diner.

Per portie 6

45 mins

Kost wat moeite

489 kcal
(Per portion)

17,4g of vet

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk

Arm aan verzadigde vetten

Geen soja

Vezelrijk

Glutenvrij

Ingrediënten

Stoofpotje:

  • 1 pakje (300 gr.) Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 kleine aubergines, gehakt in blokjes van 2 cm, 650 gr.
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • 4 theelepels harissapasta
  • 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
  • 250 ml gepureerde tomaten (passata)
  • 125 ml groentebouillon
  • 400 gr. kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 70 gr. feta, verkruimeld
  • 35 gr. geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Tahinisaus:

  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • Snufje zout
  • 1 knapperig brood, om erbij te serveren

Recept

Stoofpot:

  1. Verwarm de olie in een grote pan op een matig vuur. Bak de ui, rode peper, aubergine, knoflook en zout gedurende 10 minuten of tot het geheel zacht is. Voeg de Quorn Stukjes en harissa toe. Laat alles 3 minuten roeren tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Roer de tomaten in blokjes, groentebouillon, tomatenpassata en kikkererwten erdoor, breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag tot middelhoog. Laat 20-25 minuten koken of tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt.

Tahinisaus:

  1. Klop ondertussen de tahini, citroensap, het water en het zout tot een glad geheel.

Om te serveren: verdeel de stoofpot over 6 kommen, besprenkel met de tahinisaus en beleg met feta, pijnboompitten en koriander.

Chefs tip

serveer ook met warm pitabrood of couscous.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

(15)

3 out of 5 stars

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Je beoordeling

Door verder te gaan, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie over welke persoonlijke gegevens we verzamelen en hoe we deze gebruiken.