Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes
Deze vullende stoofpot met aubergine, rode peper, accenten van pittige harissa en Quorn Stukjes is een echte winterfavoriet. Besprenkel met zelfgemaakte tahini en serveer met knapperig brood voor een heerlijk diner.
Per portie 6
45 mins
Kost wat moeite
489 kcal
(Per portion)
17,4g of vet
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Geen soja
Vezelrijk
Glutenvrij
Ingrediënten
Stoofpotje:
- 1 pakje (300 gr.) Quorn Vegetarische Stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 2 kleine aubergines, gehakt in blokjes van 2 cm, 650 gr.
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- ½ theelepel zout
- 4 theelepels harissapasta
- 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
- 250 ml gepureerde tomaten (passata)
- 125 ml groentebouillon
- 400 gr. kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 70 gr. feta, verkruimeld
- 35 gr. geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
Tahinisaus:
- 2 eetlepels tahini
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels water
- Snufje zout
- 1 knapperig brood, om erbij te serveren
Recept
Stoofpot:
- Verwarm de olie in een grote pan op een matig vuur. Bak de ui, rode peper, aubergine, knoflook en zout gedurende 10 minuten of tot het geheel zacht is. Voeg de Quorn Stukjes en harissa toe. Laat alles 3 minuten roeren tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Roer de tomaten in blokjes, groentebouillon, tomatenpassata en kikkererwten erdoor, breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag tot middelhoog. Laat 20-25 minuten koken of tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt.
Tahinisaus:
- Klop ondertussen de tahini, citroensap, het water en het zout tot een glad geheel.
Om te serveren: verdeel de stoofpot over 6 kommen, besprenkel met de tahinisaus en beleg met feta, pijnboompitten en koriander.
Chefs tip
serveer ook met warm pitabrood of couscous.
RECEPT INSPIRATIE
Bekijk alle receptenAmerikaanse Stoofpot met Quorn Vegetarische Stukjes
Per portie 4
50 mins
435 kcal
(Per portion)
Romige Soep van Kokosnoot en Flespompoen met Quorn Stukjes
Per portie 4
55 mins
605 kcal
(Per portion)
BBQ Teriyaki Quorn Stukjes en Ananas Buddha Bowl
Per portie 4
40 mins
282 kcal
(Per portion)
Plaats een waardering of een review
(15)
3 out of 5 stars