Skip to main content
  1. Home
  2. Recipes
  3. Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes
Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes 3.5333333333333 out of 5, 1 based on 15 ratings

Recepten

Warm Stoofpotje met Kikkererwten, Harissa en Quorn Stukjes

15

Schrijf een review

Deze vullende stoofpot met aubergine, rode peper, accenten van pittige harissa en Quorn Stukjes is een echte winterfavoriet. Besprenkel met zelfgemaakte tahini en serveer met knapperig brood voor een heerlijk diner.

489 Kcal Per portie
Per portie 6
45 mins
Moeilijkheidsgraad Kost wat moeite

Ingrediënten

Stoofpotje:

  • 1 pakje (300 gr.) Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 kleine aubergines, gehakt in blokjes van 2 cm, 650 gr.
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • 4 theelepels harissapasta
  • 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
  • 250 ml gepureerde tomaten (passata)
  • 125 ml groentebouillon
  • 400 gr. kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 70 gr. feta, verkruimeld
  • 35 gr. geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Tahinisaus:

  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • Snufje zout
  • 1 knapperig brood, om erbij te serveren