Deze voedzame power bowl met Quorn vegetarisch fijngehakt zit vol geroosterde groenten en bulgur, ideaal als stevige winterkost 's middags of 's avonds. Nog even besprenkelen met wat citroenschil en bieslookvinaigrette en je kan beginnen smullen.
80 gr. fijngehakte boerenkool, de stelen verwijderd
400 gr. gekookte bulgur
30 gr. geroosterde pompoenzaadjes
30 gr. gedroogde veenbessen
Vinaigrette met citroen en bieslook:
30 ml olijfolie
2 koffielepels citroenschil
2 koffielepels citroensap
1 koffielepel honing
2 koffielepels gehakte verse bieslook
½ koffielepel zout
Recept
Geroosterde groenten:
Verwarm de oven voor op 220 C / Ventilator 200 C / Gasstand 7. Meng in een grote kom de zoete aardappel, de wortel, de rode paprika, de olijfolie, de tijm, de komijn, het zout en de peper. Schik alles op één laag op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Doe ook de bieten in de kom en schudt ze tot ze helemaal met het resterende olijfoliemengsel zijn bedekt. Doe ze op de bakplaat samen met de andere groenten. Rooster en draai één keer om, gedurende 20 tot 430 minuten of tot ze zacht zijn.
Power Bowl:
Verwarm ondertussen de olie in een grote bakpan, op een halfhoog vuur. Kook de uien, de look, de paprika, de komijn, de koriander, de peper, het zout en de kaneel gedurende 3 tot 5 minuten of tot het zacht begint te worden. Roer er de Quorn vegetarisch fijngehakt door en kook die 2 tot 3 minuten of tot het goed gekleurd is. Doe er de boerenkool bij en kook gedurende 5 tot 7 minuten of tot hij zacht is.
Verdeel de bulgur over 4 kommetjes. Doe er de geroosterde groenten, het mengsel met Quorn en boerenkool, de geitenkaas, de pompoenzaadjes en de veenbessen op.
Vinaigrette
De vinaigrette met citroen en bieslook: klop olie, citroenschillen, citroensap, honing, bieslook en zout door elkaar. Giet het over de power bowl vóór het opdienen.
Chefs tip
Voeg er, om het nog lekkerder te maken, verkruimelde geitenkaas aan toe als finishing touch.