Skip to main content

FAQ's

WE HELPEN JE GRAAG

Vind de antwoorden op alle FAQ’s over Quorn® producten, nutriënten en duurzaamheids onderwerpen.

FAQ’s

Selecteer een onderwerp.

Dieet en Voeding FAQ's

Zou ik een intolerantie voor Quorn producten kunnen hebben?

Ga voor meer informatie over intolerantie voor Quorn naar onze pagina met informatie.

Zijn Quorn producten glutenvrij?

Voor een overzicht van diverse glutenvrije producten, die duidelijk voorzien van het glutenvrij pictogram ,kijk je op onze product-pagina.

Heeft Quorn ook veganistische producten?

We hebben diverse veganistische Quorn product en als een product 'vegan' is, staat dit duidelijk vermeld op onze product-pagina.

Wat is Quorn mycoproteïne?

Quorn's mycoproteïne is een ingrediënt van al onze Quorn producten. Het wordt gemaakt van een natuurlijke, voedzame schimmel, die rijk aan eiwitten en vezels is en weinig verzadigde vetten en geen cholesterol bevat. Voor de productie van Quorn's mycoproteïne is 90% minder landbouwgrond, water en uitstoot van CO2 nodig dan voor de productie van dierlijke eiwitten, dus het is goed voor onze planeet. Meer informatie vind je hier.

Vermindert Quorn het zoutgehalte van hun producten?

We zijn er trots op dat bijna al onze producten minder dan 1,5 gram zout per 100 gram bevatten. Bij het kleine aantal uitzonderingen hierop proberen we het zo eenvoudig mogelijk te maken om van verwerkt vlees over te stappen naar vleesvrije producten. We proberen altijd de hoeveelheid zout in onze producten te minimaliseren.

Zijn Quorn producten vrij van noten?

Momenteel zijn er enkele Quorn producten die gemaakt worden op plekken waar ook noten worden verwerkt. Daar waar dit een risico met zich meebrengt, wordt dit vermeld bij de ingrediënten achter op de verpakking, in vet gedrukte letters.

Zijn Quorn producten halal?

Sommige Quorn product hebben het predicaat 'halal'. Quorn is een vleesvrij product en er wordt geen alcohol gebruikt in het product zelf en ook niet bij de productie. Voor een volledige lijst met al onze halalproducten kun je contact met ons opnemen.

Bevatten Quorn producten soja, en zo ja, is die soja dan duurzaam geproduceerd?

Het belangrijkste ingrediënt van Quorn is Quorn's mycoproteïne, maar sommige producten bevatten ingrediënten die van soja gemaakt zijn, zoals sojasaus of edamame bonen. Quorn producten bevatten alleen gecertificeerde, duurzame, ontbossingsvrije soja, en ook van onze leveranciers eisen we dat ze alleen gecertificeerde, duurzame soja leveren voor onze Quorn producten

Zijn Quorn producten koosjer?

Sommige van onze Quorn producten zijn koosjer en goedgekeurd door de Beet Dien van Manchester. Ga naar de website van de Beet Dien van Manchester en zoek op 'Quorn' voor details over onze goedgekeurde producten.

Zijn Quorn products gezond?

We beweren niet dat wij het definitieve antwoord hebben op wat gezond is, maar we proberen een breed scala aan voedingskeuzes te bieden die passen bij hoe mensen leven, hoe ze voedsel bereiden en wat ze doen voor hun gezondheid.

Quorn mycoproteïne, een bestanddeel van alle Quorn producten, is een voedzaam eiwit dat deel kan uitmaken van een gezond, evenwichtig en gevarieerd dieet. Het is rijk aan eiwit en vezels, bevat weinig verzadigd vet en geen cholesterol. Dit hoogwaardige eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt en die je via je voeding moeten binnenkrijgen. Quorn mycoproteïne bevat verschillende vitaminen en mineralen, het is een bron van riboflavine en bevat een hoog gehalte choline, foliumzuur, mangaan, fosfor en zink.

Volgens NutriScore, een voedselkeuzelogo op basis van voedingsprofielen dat in sommige Europese landen wordt gebruikt, wordt 89% van Quorn's wereldwijde assortiment geclassificeerd als NutriScore A of B en dus beschouwd als een gezondere keuze. Meer informatie hierover vind je hier.

Zijn Quorn producten arm aan verzadigd vet?

Veel Quorn producten zijn arm aan verzadigd vet. Als dit het geval is, vermelden we dat aan de voorzijde van onze verpakkingen zodat je gemakkelijker een gezonde keuze kunt maken.

Is Quorn geschikt voor mijn baby of jonge kind?

Als onderdeel van een gevarieerd en evenwichtig dieet kunnen Quorn-producten veilig worden opgenomen in de voeding van baby's en jonge kinderen vanaf de leeftijd van zes maanden.

NOG STEEDS HULP NODIG?

Vul gewoon het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Liever direct contact?

Je kunt ons bereiken via email of contact het klantenservice team.

Customer Services Address

Customer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR

Klanten service Email:

klantenservice@quornfoods.com